imagesIn de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 februari zijn twee agenten gewond geraakt bij een aanhouding. De verdachte, een 33-jarige Zoetermeerder, werd staande gehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval.

Agenten troffen rond de klok van 03:30 een voertuig op zijn kop aan op de kruising van Leeuwenhoeklaan en de Afrikaweg. De agenten constateerden dat er in de straat een lantaarnpaal flinke schade had. Na het inspecteren van het voertuig bleek de bestuurder niet in het voertuig aanwezig te zijn.

Niet veel later troffen twee andere agenten een gewonde man aan op het Abdissenbos in de wijk Meerzicht. Bij aanhouding van de man wegens verlaten van een plaats van ongeval, constateerden de agenten dat de man onder invloed was. De 33-jarige Zoetermeerder verzette zich bij de aanhouding vervolgens hevig en hierdoor raakten de twee agenten gewond. Dit leverde een van de agenten een gebroken vinger op. De verdachte zit op dit moment vast en wordt later vandaag gehoord. De twee agenten hebben aangifte gedaan tegen de verdachte.

 

Geweld tegen politiemensen of anderen met een publieke taak

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

Foto's: Roy  Wolters, Wolters Producties

-advertenties-

-goede doel-