Schermafbeelding 2021 01 14 om 09.55.53Woensdagavond heeft de politie een man aangehouden wegens voorbereidingshandelingen voor een inbraak. Dit gebeurde naar aanleiding van het aantreffen van inbrekerswerktuigen in het voertuig van de man, op een parkeerplaats van het Patrijzenveld in de wijk Seghwaert.

Een politieagent in burger trof woensdagavond 13 januari rond zeven uur de 29-jarige man aan die zijn behoefte deed op de parkeerplaats gelegen nabij winkelcentrum Leidsewallen. Toen de man vervolgens in zijn auto stapte, besloot de agent om hem aan te spreken. De man bleek in gezelschap te zijn van een tweede persoon die zich als passagier in het voertuig bevond. Beide mannen konden zich niet identificeren, de passagier besloot vervolgens om de controle niet verder af te wachten en vluchtte weg. Op het moment van de controle kwam er een derde persoon uit een nabij gelegen brandgang. De man, geheel in het donker gekleed, ging ervandoor richting Velddreef na het zien van politie.

De achtergebleven bestuurder bleek na controle bekend te zijn bij de politie. De 29-jarige man uit Utrecht werd aangehouden voor het plegen van voorbereidingshandelingen voor een woninginbraak. Het voertuig en de aangetroffen inbrekerswerktuigen werden in beslag genomen en zullen nader onderzocht worden door specialisten van de forensische opsporing.

De politie vraagt omwonenden zich te melden bij eventuele braakschade. Omwonenden of getuigen die camerabeelden hebben waar de verdachten opstaan wordt gevraagd deze bij de politie in te leveren. Mocht u informatie hebben die kan helpen bij het onderzoek, neemt u dan contact via telefoonnummer 0900-8844.

Foto: Politie Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-