brandweer 2wagensTwee brandweerlieden hebben tijdens oudejaarsavond gehoorbeschadigingen opgelopen nadat zij door jongeren werden bekogeld met vuurwerk. Dit gebeurde rond 21:00 uur op een basketbalveld bij het Fazantenveld in Seghwaert. De politie doet onderzoek om de daders op te sporen en zoekt getuigen.

Er was een melding gedaan van een brand op het plein bij het Fazantenveld. Toen de brandweerlieden aankwamen bij het basketbalveld troffen ze een grote groep jongeren aan die hen begon te bekogelen met zwaar knalvuurwerk. Omdat hun veiligheid in het geding kwam en de kleine brand geen direct gevaar voor de omgeving opleverde, zijn de brandweerlieden vertrokken. Twee van hen hebben echter een gehoorbeschadiging opgelopen. De brandweer heeft aangifte gedaan van deze zware mishandeling.

 

Getuigen en beelden gezocht

De recherche doet onderzoek naar deze zaak. Was u getuige of heeft u beelden van dit incident? Bel dan 0900 8844 voor de politie. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800 7000 voor Meld Misdaad Anoniem.

 

Geweld tegen hulpverleners

Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, wordt snel en streng worden gestraft. Politie en het Openbaar Ministerie (OM) geven voorrang aan opsporing en vervolging van verdachten, die zo mogelijk worden berecht met snelrecht en supersnelrecht.

-advertenties-

-goede doel-