Seghwaert Noordhove

 • De Hof van Seghwaert en Fonteynenburg groeien samen

  Samenwerking Hof van Seghwaert en Cjoe fotoDe Hof van Seghwaert en welzijnsorganisatie Fonteynenburg zijn een nieuwe samenwerking gestart. De perenboomgaard is al een fijne ontmoetingsplek voor de buurt. Door de samenwerking met Fonteynenburg wordt het nu ook een plek voor participatieprojecten waar iedereen aan mee kan doen.

 • ONC Parkdreef haalt ruim €13.000 op voor goed doel

  ONC sponsoractieLeerlingen van het Oranje Nassau College Parkdreef hebben ruim €13.000 opgehaald voor het goede doel tijdens de jaarlijkse ONC Parkdreef sponsorloop. Leerlingen konden ervoor kiezen om 40 minuten lang zoveel mogelijk rondes van 150 meter te schaatsen of rondes om het SilverDome heen te rennen.

 • Politie zoekt oplichter met gestolen bankpas

  240123 team bankfraude benthuizen 1Een inwoonster uit Benthuizen werd maandagavond 11 december gebeld door een zogenaamde bankmedewerker. Deze vertelde het latere slachtoffer dat er iets mis was met haar bankpassen. Later bleek dat er met de bankpassen grote bedragen werden gepind aan de Petuniatuin in Seghwaert.

 • Foto van de week

  nicolaas_Aldo_van_Eyckpark_NoordhoveFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Weekend Foto

  wjan24 Annie_van_Opijnen_Vuurdoornpark_SeghwaertFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • ONC Parkdreef opent Bieb op School

  20240118 43605Op het Oranje Nassau College Parkdreef in Seghwaert is donderdagochtend 18 januari een Bibliotheek op School geopend. Het ONC Parkdreef is hiermee de eerste middelbare school met het concept Bibliotheek op School voor alle eerste, tweede en derde klassen op mavo-, havo- en vwo-niveau.

 • Opening speelplek Seghwaert

  20231222 opening speelplek seghwaert 1 1000pxMarianne Hollestein, een enthousiaste bewoner uit Seghwaert, deed een aanvraag voor het opknappen en het uitbreiden van een bestaande speelplek. Maar het budget dat hoort bij het opknappen van een stukje Zoetermeer, was in eerste instantie niet beschikbaar voor deze uitbreiding.

 • Straat in beeld: Lupineakker

  lupineakkerDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Lupineakker in Segwaert.

 • Ontmoet elkaar bij De Hof van Seghwaert

  Winterse lunchWil jij nieuwe mensen leren kennen? Dat kan in De Hof van Seghwaert. In het nieuwe jaar worden in en rond de Hof van Seghwaert nieuwe activiteiten opgezet, waarbij iedereen welkom is. Activiteiten die het makkelijker maken om mensen te ontmoeten en het contact met elkaar aan te gaan.

 • Foto van de week

  jan24 Annie_van_Opijnen_Vuurdoornpark_SeghwaertFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Winterse lunch in de Perenboomgaard

  Foto persbericht winterse lunch in perenboomgaardHet is al bijna een traditie om op de eerste dinsdag van de wintermaanden gezellig soep te komen eten met een winters drankje in de Hof van Seghwaert.  Dat kan al op 2 januari 2024: een goed en gezellig begin van het nieuwe jaar.

 • Tien politie auto's in de achtervolging

  politiebus 1Na een familieruzie op zondagavond 24 december, pakt een bestuurder een leenauto en scheurt van Spijkenisse naar Zoetermeer. De politie zet de achtervolging in met zeker 10 voertuigen. Uiteindelijk wordt de bestuurder klemgereden en zit op kerstavond in de cel.

 • Weekend Foto

  wdec23 P_Nicolaas_Aldo_van_Eyckpark_in_NoordhoveFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • ONC Parkdreef neemt afscheid van directeur

  IMG_9248Donderdag 14 december is er op feestelijke wijze afscheid genomen van Richard van Bochove, de plaatsvervangend directeur van het ONC Parkdreef. Na 44 jaar in het onderwijs en bij één school gewerkt te hebben, heeft Richard heel wat generaties Zoetermeerse kinderen voorbij zien komen.

 • Leerlingen De Baanbreker in actie voor IKROS

  20231218 083255Kerst staat bij veel mensen in het teken van gezelligheid, samenzijn met familie en vrienden en het geven van cadeautjes. Helaas zijn er gezinnen waar er niet genoeg middelen zijn om op deze manier Kerst te vieren. IKC De Baanbreker in Noordhove heeft een kerstactie gehouden voor speelgoedbank IKROS.

 • Foto van de week

  dec23 Ellis_vd_meulen_MeeuwenveldFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Straat in beeld: Seghbloemvaart

  20140701 20627Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Seghbloemvaart in de wijk Seghwaert.

 • Overval Tankstation aan Weidedreef

  politie auto sirene 1Het Esso tankstation aan de Weidedreef in Seghwaert is dinsdagavond 12 december overvallen. Rond 20.00 uur kwam bij de politie een melding binnen over een overval op het tankstation. De politie kon een uur later een verdachte aanhouden.

 • Foto van de week

  dec23 Leontine vd Laar zie de maan schijnt door de bomen seghwaert copyFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Leerlingen ONC Parkdreef ontwerpen spellen

  spellen ontwerpenDe eerstejaarsleerlingen van de afdelingen mavo, havo en vwo van het ONC Parkdreef hebben maandag 27 november hun eerste Bèta Challenge en Technasium project afgerond. Zij presenteerden die dag hun zelfbedachte spellen aan alle aanwezigen, die de spellen uiteraard volop konden uittesten.

-advertenties-

-goede doel-