img5039 59Bij binnenkomst van de grote zaal in het Stadstheater zit de cast van Kinderen voor Kinderen al klaar op het podium. Ze spelen muziek en kletsen met elkaar tot alle toeschouwers hun stoel in de zaal gevonden hebben. Hierdoor hangt er een erg gezellige en ontspannen sfeer in de zaal.

Kinderen voor Kinderen, wie kent de liedjes niet. Al 35 jaar lang zijn de songs: ‘op een onbewoond eiland’ en ‘waanzinnig gedroomd’ een deel van je opvoeding. De voorstelling ‘Waanzinnig gedroomd’ is echter niet een optreden met meezingers. Het is de eerste echte familiemusical van Kinderen voor Kinderen.

Naast de klassiekers werd één van de nieuwe liedjes gezongen, ‘Muziek laat je dromen,’ van het laatste album: Kinderen voor kinderen 35.

Feest om naar te kijken

De musical was een feest om naar te kijken. Er werd gespeeld, gedanst en gezongen. Het decor werd betrokken bij de dans, wat het heel fris maakte. Het decor bestond uit vier ‘mega’ verhuisdozen, die konden draaien en zo het decor veranderden van een klas naar een woonkamer. Er waren snelle decor wissels waardoor de scènes goed op elkaar aansloten. De muziek werd live gespeeld vanuit twee verhuisdozen en soms werd de begeleiding door de kinderen zelf gedaan.

In de musical zijn er verschillende thema’s en emoties die samen ‘Waanzinnig gedroomd’ maken. Guus verhuist met zijn moeder en komt in een klas waar gepest wordt. De hoofdmeester zet muziekleraar Augustus in als laatste redmiddel om de ontspoorde klas weer in het gareel te krijgen. De leraar begint met Project M en leert de kinderen hun emotie te uiten via muziek en zang.

De hoofdmeester vindt, aan het begin van de musical, dat zijn klas een hoofdpijn dossier is. Aan het einde van de musical geeft hij echter toe dat hij ook kind is geweest en zijn liefde voor muziek terug heeft gevonden.

Niet alleen de hoofdmeester is ooit kind geweest. In het publiek zaten de kinderen (klein en groot) met volle teugen te genieten. Vaak zongen de vaders en moeder net zo hard mee als hun kinderen.

‘Waanzinnig gedroomd’ is een echte familie musical en is nog te zien op:

Zondag 28 december om 15.00 uur

Kaarten kosten 29 euro en zijn verkrijgbaar via: stadstheater.nl

 

Robine Neijssel, theaterreporter

-advertenties-

-goede doel-