meervogelsKorfbal - De Meervogels hebben thuis gewonnen van Fiks uit Oegstgeest. Het spel was op een aantal momenten geweldig. Voor trainer en spelers was dit een prima opsteker. De Meervogels hopen dat ze vanaf nu de stijgende lijn kunnen blijven aanhouden.

Na een zeer teleurstellende seizoensstart waarbij na 5 wedstrijden zelfs de onderste plaats werd bezet was het noodzakelijk zaterdag om de twee punten in eigen huis te houden. De tegenstander was Fiks uit Oegstgeest die eerder in het seizoen tijdens de Haagse Korfbaldagen opzij werd gezet in een eenzijdige wedstrijd wat deed geloven dat een winstpartij zeker niet uitgesloten was.

Zoals in iedere thuiswedstrijd nam Meervogels het heft in handen en opende sterk. Na 10 minuten stond de thuisploeg in de goed gevulde sporthal De Veur met 7-3 voor. Man van de openingsfase was Lars Ottenvanger die Sven van Baggum in de basis had vervangen. Fiks kon enkel aanhaken maar omdat Meervogels een aantal kansen niet benutte was het verschil halverwege de wedstrijd slechts twee in het voordeel van de blauw-witten uit Zoetermeer,11-9.

De beginfase van de tweede helft behoorde de gasten toe waarbij de ploeg uit Oegstgeest tot tweemaal toe op 1 punt verschil kwam. Daar werd gevreesd dat de spanning voor een nieuwe nederlaag onze Meervogels wellicht teveel zou worden werd dit gevoel tot een positieve impuls omgezet.

In het middengedeelte van de tweede helft denderde de thuisploeg over Fiks heen met maar liefst 8 treffers zonder de gasten hier iets tegenin konden brengen. Dennis Gaemers nam de helft van deze tussensprint voor zijn rekening en na 20 minuten prijkte er een 21-12 stand op het scorebord.

In de wetenschap dat de winst binnen was liet Meervogels de teugels echter teveel vieren waardoor Fiks op zijn beurt 6 treffers liet noteren tot aan het slot van de wedstrijd.

De eindstand werd bereikt met een 21-18 overwinning voor Meervogels. Ondanks de verdiende winst zal de ploeg uit Zoetermeer de wisselvalligheid van de 2e helft moeten overkomen om nog een rol van betekenis te spelen in de 1e klasse.

Zaterdag 22 december is VEO de tegenstander in sporthal Essensteyn te Voorburg. Aanvang van deze wedstrijd is 18:50.

Verslag: Eric Plugge, archieffoto van de Meervogels