Oranje-1De Oranje stichting Zoetermeer heeft hard gewerkt om op de komende bijzondere Koniniginnedag weer een groots feest te laten worden. Naast de bekende activiteiten zijn er ook een aantal nieuwe activiteiten ontwikkeld. Ook zijn er een aantal aanpassingen gedaan op de aanvangstijden, zodat dit mooi samen loopt met het programma in Amsterdam.

Voorzitter Wim Kokx is enorm enthousiast over het programma van dit jaar. Hij vertelt dat er nu voor het eerst een activiteit speciaal voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar is. Zij kunnen segway rijden en een parkoers afleggen op de Leidsche Wallen. Deze straat zal hiervoor worden afgesloten. Nieuw dit jaar is ook dat de coördinatie van alle activiteiten op het Dobbe eiland in handen is van de Zoetermeerse scouting. Op het eiland zal live poppenkast, circus en kanovaren zijn. Natuurlijk is er nog veel meer, dit zal allemaal te vinden zijn op Zoetermeer actief. Zie onderaan deze pagina.

Op het Nicolaasplein komt voor de kleinere stadsgenoten de kinderboerderij en vele kinderspelen. Voor de liefhebbers van muziek zal er een podium komen op de Leidsche Wallen. Hier zal een breed muziekaanbod gebracht worden.

Oranje-4"Het is geweldig dat er zoveel gratis activiteiten zijn. Dit is te danken aan de inzet van de Oranje Stichting," complimenteerde Charlie Aptroot. "De Oranje Stichting bestaat 5 jaar en de burgemeester twijfelde geen moment toen hem gevraagd werd om beschermheer te worden van  onze stichting," complimenteerde Wim terug.

De Koninginnedag is voor de burgemeester een nationale feestdag, waarbij wij in Nederland een unieke combinatie hebben van de verjaardag van de Koning(in) en een feest voor het hele Nederlandse volk. Voor Wim is het vooral een dag van verbondenheid.

Zoetermeer actief zal ook dit jaar een grote Koninginnedag special brengen met alles wat u moet weten rond deze grote dag. In de rechter zijbalk van onze site vindt u al het logo van de Oranje Stichting.

 

Film: Wim Kokx en Charlie Aptroot over Koninginnedag 2013

 Foto's: Patricia Munster

 

Activiteit

Locatie

Tijdstip

Vrijmarkt

Marktplein en Dobbepad

8.00-17.00u

Aubade

Marktplein

8.45u

Kinderactiviteiten 8-13 jr 

Dobbe eiland

11.00-16.30u

Goede doelenmarkt

Westelijk deel Dorpsstraat

10.00-16.00u

Oranjekoor

Verzorgingshuizen

11.00-14.30u

Prinsessenmodeshow

Podium Westelijke Dorpsstraat

11.00u en 13.15u

Segways

voor CKC

11.00-16.00u

Ballonnenwedstrijd

Markt en podium Westelijke Dorpsstraat

12.30u

Podium en workshops Klassiek en Soul

Leidsewallen vlak vóór het CKC

11.00-16.00u

Kinderactiviteiten 2-8 jr

Nicolaasplein

11.00-16.00u

Rabobank Taptoe

Marktplein

20.00-22.00u

 

Lees ook: Oranje strik toegekend

 

-advertenties-

-goede doel-