20130415 12404

De oranje strik is de officiële erkenning voor feestelijke activiteiten van het Nationaal Comité Inhuldiging. Als een activiteit origineel en authentiek is, komt het in aanmerking voor zo’n erkenning. Verder wordt gekeken of de activiteit aansprekend is voor een groot publiek en past binnen het thema: ‘Mijn droom voor ons land, inspiratie voor onze Koning’.

20130415 12397
Tanja Oosterbroek, Joke van Akkeren en burgemeester Aptroot
20130415 12401
Vincent Koek krijgt de felicitaties van de burgemeester, geheel rechts Wim Kokx van de Oranjestichting
Het Nationaal Comité Inhuldiging vroeg burgemeester Aptroot om op lokaal niveau een aantal initiatieven te belonen met de oranje strik. Burgemeester Aptroot: “Ik verheug me zeer op mijn eerste Koninginnedag in Zoetermeer!

De keuze voor de Oranje strikken was niet zo heel moeilijk, in Zoetermeer zijn er twee organisaties die zich bijzonder inzetten om de aankomende Koninginnedag tot een groot succes te maken! Natuurlijk in de eerste plaats de Oranjestichting, dit veel werk verzet met het organiseren van feestelijke activiteiten. Basisschool de Elzenhoek heeft van de Koningsspelen een groot feest gemaakt. Zij organiseren de spelen samen met andere scholen, katholiek, protestant en openbaar, op vier verschillende locaties in Zoetermeer. Een prachtig voorbeeld van samenwerking! Twee ondernemers die zonder twijfel voor de onderscheiding in aanmerking komen zijn de Dorpsstraat en het Stadshart. Samen organiseren zij een groots feest dat regionale aantrekkingskracht heeft.”

De vier vertegenwoordigers van de Zoetermeerse initiatieven zijn: Wim Kokx, voorzitter van de Oranjestichting,  Joke van Akkeren van de Vereniging Promotie Stadshart Zoetermeer, Vincent Koek, directeur van katholieke basisschool De Elzenhoek en Tanja Oosterbroek, winkeliersvereniging Dorpsstraat. Zij waren blij verrast door de toekenning van de Oranje strikken, dit logo mogen zij nu ook gebruiken voor alle festiviteiten rond Koninginnedag. Met oranje bloemen, oranjebitter en heerlijke oranje hapjes kwam de Oranje stemming er al goed in!

-advertenties-

-goede doel-