fotoNaast de vertrouwde toneelopvoeringen in het Stadstheater neemt Toneelvereniging Thalia, na het succes van vorig jaar, opnieuw met een eenakter deel aan ‘Gluren bij de buren’ op 10 februari 2019. Dit keer spelen zij ‘Een lichte lunch’ onder regie van Rob Eichholtz.

handenHet nieuwe vrijwilligersbeleid van de gemeente zorgde op de bijeenkomst van vrijwilligersorganisaties, georganiseerd door ZoSamen, voor veel emotie en onrust. Organisaties waren bang dat hen nu meer werk in de schoenen geschoven zou worden, door het wegvallen van een stuk coördinatie.

20190131 4677Wethouders Ingeborg ter Laak en Robin Paalvast plakten donderdagmorgen de toegankelijkheids-sticker op de deuren van het Stadhuis-Forum. De gemeente is trots op de ITS (integrale toegankelijkheidsstandaard) certificering, waarmee zij als overheid koploper zijn.

mz deboerderij3Cultuurpodium Boerderij is toe aan uitbreiding zodat het cultuurpodium weer voor een flink aantal jaren kan voorzien in de groeiende behoefte. Het college onderzoekt verschillende mogelijkheden, waarbij een nieuwbouw in de binnenstad de voorkeur heeft.

DILANA Roland Wichser 12 c 300x199Rockdiva Dilana komt vrijdag 1 februari naar Zoetermeer voor een optreden in JJ Music House. Samen met haar professionele band, haar tomeloze energie, sterke persoonlijkheid en fantastische stem weet zij haar songs met veel power neer te zetten.

20190128 4568De Mavo Zoetermeer start in het nieuwe schooljaar, september 2019. Het wordt een kleinschalige school, met persoonlijk onderwijs én alleen voor Mavo leerlingen. Directeur Peter Reenalda hoopt in september van start te gaan met tegen de 100 leerlingen, om dit later uit te bouwen naar een kleine 400.

TekstenBweghDe wijkagent van Buytenwegh is op zoek naar mensen die weten wie beledigende teksten op muren aan de Berliozrode en de Chopinrode heeft gespoten. Het bekladden van muren is natuurlijk niet toegestaan, maar in dit geval is het ook op een persoon gericht.

20190130 4657De ministers Ingrid van Engelshoven (OCW) en Kajsa Ollongren (BZK) ondertekenden woensdagmorgen 30 januari met dertien organisaties uit het mbo, het bedrijfsleven en de overheid het convenant Klimaattechniek. De bijeenkomst was in de voormalige Tango-garage in Palenstein

poezieweekWerkgroep Poëzie Zoetermeer staat op dinsdag 5 februari 2019 van 10:00 uur tot 12:00 uur in het teken van de Poëzieweek in het Forumcafé. De Poëzieweek vindt plaats van 31 januari t/m 6 februari. Dit jaar is het thema Vrijheid onder het motto 'Zonder handen, zonder tanden.' 

20190128 4633Op de prinses Amaliaschool in Meerzicht werd maandag een bibliotheek geopend speciaal voor peuters. De peuters openden een verrassingsdoos met ballonnen en werden voorgelezen. Kinderen van de Jeugdpers Bredeschool, ook van de Amaliaschool, maakten een verslag van de opening.

-advertenties-

-goede doel-