MAI fotoHet afgelopen jaar hebben kunstenaars uit Zoetermeer en het Nigeriaanse Lagos inspiratieworkshops gehouden. Doel: een kruisbestuiving tussen Nederlandse en Afrikaanse kunst. De expositie Mutual Art Inspiration toont de resultaten van dit intensieve, inspirerende uitwisselingsproject.

Fiona van Alphen-Alwayn, een Zoetermeerse die in Nigeria heeft gewoond, kwam in contact met een groep beeldend kunstenaars die zich verbonden voelen met Afrika. De groep wilde zich laten inspireren door werk van Nigeriaanse kunstenaars om zo het eigen werk een nieuw impuls te geven. Ook hoopten ze dat hun werk een inspiratiebron kon vormen voor de Nigeriaanse kunstenaars.

Mutual Art Inspiration wordt ondersteund door Stichting Terra Art Projects en is onderdeel van de ART EXPERIENCE. De expositie is te bezoeken van 1 t/m 30 oktober op zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur (opening 1 oktober 17.00 uur). Locatie: parochieel centrum 'de Kapelaan', Nicolaasplein 2, toegang gratis Facebook: www.facebook.com/mutualartinspiration


Workshops
Tijdens de expositieperiode geven de Nigeriaanse kunstenaars workshops voor jong en oud.

  • Tijdens de workshop ‘Ontdek je talent’, op woensdag 5 en 12 oktober van 13.30-16.00 uur, leren kinderen van 8-12 jaar schilderen onder leiding van twee Afrikaanse meesters uit Nigeria.
  • Zondag 9 oktober van 13.30-17.00 uur krijgen volwassenen tijdens ‘De meester inspireert’, les van Joshua Nduka Nmesirionye en Wallace Wallace Davies Ejoh uit Nigeria.
  • Dinsdag 25 oktober verzorgt Filosofe Renate Schepen van 19.30-22.00 uur op toegankelijke en interactieve wijze een lezing over het gelijkwaardige samenwerkingsproces tussen de kunstenaars uit Zoetermeer en Nigeria (locatie, de Kapelaan).
  • Zaterdag 8 oktober is er ‘Open Atelier’ in de Kapelaan. Hier kun je de Nederlandse en Nigeriaanse kunstenaars ‘live’ aan het werk zien!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Werk foto: Friendship, gemaakt door Wallace Davies Ejoh uit Nigeria

-advertenties-

-goede doel-