World games logoOp de World Games voor niet-Olympische Sporten heeft de Zoetermeerse Anne  van der Brugge van Budoschool Yotosama de bronzen medaille gewonnen in het onderdeel landenteam in de klasse tot 63 kg van het Jiu-Jitsu Fighting System.

Van 7 tot en met 17 juli vonden er in Birmingham USA de World Games Plaats. De World Games zijn de ‘Olympische’ Spelen voor niet-Olympische Sporten. Jiu-Jitsu is al jaren een onderdeel van deze Wereld Spelen en voor Budoschool Yotosama hebben Héleen Baars (Brons Fighting -62 kg Chinese Taipei 2009) en Saskia Boomgaard (Brons Duo Mixed 2013 Colombia) al eens op het hoogste ereschavot gestaan.

Anne van der Brugge copyAnne van der Brugge zou zowel bij het individuele als bij het landenteam onderdeel uitkomen in de klasse -63 kg van het Fighting System. Bij het individuele onderdeel was Anne erg dichtbij een medaille. In de poulefase moest Anne een diskwalificatie (14-0) incasseren tegen de Française Ferreira. Ferreira had eerder zelf ook al met een diskwalificatie verloren waardoor Anne in haar laatste poule wedstrijd minimaal met 15 punten verschil moest winnen van Perrine uit Mauritius of met Full Ippon om de kruisfinales te bereiken.

Anne wist het voor elkaar te krijgen om met 16-0 de winst naar zich toe te trekken en werd daardoor ook gelijk poule winnaar. In de kruisfinales ging het lang goed tegen de Thaise Sanatham. Lange tijd stond er een 3-0 voorsprong op het  bord en de Thaise kon nog terug komen op 3-2. Met nog 1 seconde te gaan leek er geen vuiltje aan de lucht en leek de finale binnen bereik maar toch ging de voorsprong verloren. Met een 3-3 stand moest er een verlenging aan te pas komen waar de Thaise aan het langste eind trok. In de troostfinale was de Duitse wereldkampioene Weiken te sterk waardoor Anne op de 4e plaats eindigde.

Een dag later was het landenteam onderdeel aan de beurt. Hier wist Nederland de halve finales te bereiken, waar de latere kampioen Frankrijk met 3-2 te sterk was. In de strijd om het brons werd Denemarken met maar liefst 5-0 verslagen en dat leverde uiteindelijk de bronzen medaille op voor Anne en het Nederlandse team.

Foto: Anne van der Brugge en Trainer/Coach John Zwalve

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-