20230531 056M.Muus
Met een druk op de knop openden Joanne Meyboom, managing director bij Siemens Smart Infrastructure, en de burgemeester van Zoetermeer, Michel Bezuijen, afgelopen week het nieuwbouwpand van Siemens Smart Infrastructure in het Dutch Innovation Park.


In dit multifunctionele, energieneutrale pand van zo’n 5.500 m2 zal Siemens onder meer klanten en jonge technische talenten opleiden. Siemens ontwikkelt al ruim 30 jaar duurzame initiatieven in Zoetermeer, waaronder de 120 meter hoge windturbine die bij de opening in 2000 de grootste van Nederland was.


Innovatieve hotspot in Zoetermeer

20230531 001M.MuusZowel die windturbine als het voormalige Siemens-pand in het Dutch Innovation Park zijn inmiddels gesloopt en gerecycled. Zo is het puin van het oude pand gebruikt voor de fundering van het nieuwbouwpand. “Duurzaamheid is een van onze speerpunten”, vertelt Joanne Meyboom van Siemens. “We realiseren op deze locatie ons eigen energiegrid met laadpalen, zonnepanelen en een grote accu voor de opslag van energie.”
Burgemeester Michel Bezuijen benadrukte het belang van het nieuwe pand voor de regio. “Wij zijn trots op deze duurzame, energieneutrale ontwikkeling”, liet de burgemeester weten. “Siemens is het kloppend hart van het Dutch Innovation Park, een innovatieve hotspot die een meerwaarde vormt voor onze stad en de regio.” Joanne Meyboom is het daar helemaal mee eens: “We zijn blij dat we in Zoetermeer kunnen blijven uitbreiden.”

 

Modernisering staat voorop

Het nieuwbouwpand is een toonbeeld van modernisering. Zo staan in de ruime werkhal de allergrootste energieverdeelsystemen die Siemens heeft gebouwd voor onder meer datacenters, mobiliteitsaanbieders en de industrie. Naast de werkplaats is een configuratiestraat, bestaande uit ruimtes voor onder meer engineering en het uitvoeren van beveiligingstesten voor offshore windplatformen.
Boven de werkhal gaan de engineers, klantendienstmedewerkers en andere leden van het Siemens-team aan de slag. Zij kunnen rekenen op moderne werkplekverbeteringen, zoals geluidsabsorberende plafonds die geluidsoverlast minimaliseren. Studenten kunnen in het nieuwe pand stagelopen en ervaring opdoen met de allernieuwste technologie.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-