zonnepark roeleveensewegHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Voor wie van langzaamaan houdt.

Je ziet langzaam, te langzaam, iedereen elektrificeren. Volgens de wetenschap en een groep ex-arrestanten zo van de straat geplukt, is het hoog tijd om verloren tijd in te halen. Zoetermeer wil ook wel. En daarom wordt er gedacht aan een zonnepark. Bij de Roeleveenseweg ligt nog een ongebruikt stukje groene diversiteit waar gemakkelijk een paar zonnepanelen neergelegd kunnen worden. Het verstoort deze keer niet het uitzicht vanuit de ‘ik wil wel maar niet in mijn achtertuin’ eigenaar van het laatste fossiele tuinameublement. Maar dan is daar uiteraard toch weer een vingertje van: ‘hé, wacht eens even’, en deze keer van een of andere politieke stroming. Gelukkig komen ze met fantastisch out of the box nagedachte alternatieven, o zo kenmerkend voor de naar kiezers happende creatieveling. Als een blikseminslag bij heldere hemel zowaar een voorstel om vooral langzaamaan te doen. Zet eerst maar eens zonnepanelen op het dak van het Stadhuis. Jeetje, wat een idee. Dat noem ik nog eens ‘tegen de stroom in’ denken.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-