IMG 1422De voorjaarskermis is weer neergestreken op het evenemententerrein bij SilverDome in Zoetermeer. Tot en met zondag 21 mei is de kermis dagelijks geopend van 14.00 tot 23.00 uur. De kermis is er met een heleboel prikkels, maar ook prikkelarm voor bezoekers die hier minder goed tegen kunnen.

De prikkelarme kermis zorgt ervoor dat iedereen van de voorjaarskermis kan genieten. Op de openingsdag, zaterdag 13 mei, en zaterdag 20 mei worden tussen 13.00 en 15.00 de geluid-, rook, en lichteffecten zachter of helemaal uitgezet. Ook gaan de attracties langzamer, voor zover dat mogelijk is. Om alles goed te laten verlopen, zijn er extra vrijwilligers en staat er een EHBO-post.

 

 IMG 1479  


Het is nu het vijfde jaar dat de prikkelarme kermis wordt gehouden, een succes gezien de bezoekersaantallen op deze tijden. Fractievoorzitter Juliette Meurs-Troch van Zoetermeer Vooruit diende op 6 november 2017 tijdens het begrotingsdebat een motie in om ‘in de afspraken/vergunning met de kermisexploitanten ook een twee uur durende prikkelarme kermis te verplichten opdat mensen met autisme, epilepsie, ADHD of hooggevoeligheid ook ongehinderd van de kermis kunnen genieten.’

 

                                 

Openingstijden

Voor wie wel van de drukte van de kermis houdt: De voorjaarskermis is van zaterdag 13 mei tot en met zondag 21 mei dagelijks geopend van 14.00 tot 23.00 uur. Op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei, is de kermis geopend van 13.00 tot 23.00 uur.

Foto's: Leon Koppenol en Ernst van Erkelens

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-