Beleef de wereld van politie, brandweer, handhaving en andere hulpdiensten! Op zaterdag 10 juni 2023 van 10:00 tot 16:00 uur vindt de 112 Veiligheidsdag plaats op het evenemententerrein bij SilverDome aan de Van der Hagenstraat.

Spectaculaire demonstraties

112dag copy copyEr valt van alles te beleven op het gebied van veiligheid. Gedurende de dag vinden verschillende demonstraties plaats. Hoe werken hulpdiensten samen bij een ernstig verkeersongeluk? Hoe houdt de politie een verdachte aan? Hoe kunt u het beste een vlam in de pan blussen? Op het terrein staat een groot aantal voertuigen van de politie, handhaving, brandweer, ambulance, antieke brandweervoertuigen en historische legervoertuigen. Ook andere organisaties doen mee zoals onder anderen: de Zoetermeerse Reddingsbrigade, Ambulancezorg, het Rode Kruis en de Buurtpreventieteams Wijk en Agent Samen.

Voor kinderen

Kinderen kunnen alle voertuigen van dichtbij bewonderen of een foto van zichzelf laten maken op de politie- of brandweermotor. Ze kunnen met water spuiten bij de brandweer. Ook kunnen kinderen hun gezicht laten schminken of een nepwond laten maken op hun arm of been.

Mis niets en kom op de fiets

De 112 Veiligheidsdag wordt doorgaans goed bezocht. Dit leidt tot drukte op de parkeerplaatsen in het Van Tuyllpark en op de route naar SilverDome toe. Kom dan ook zoveel mogelijk op de fiets. De fietsen kunt u stallen aan de voorzijde van het SilverDome (de zijde van het Máximaplein) of bij het voormalige Dutch Water Dreams.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-