Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Rolstoelvierdaagse. Wie rolt?

vrijwilligers gezocht RolstoelvierdaagseHet is inmiddels een nationaal probleem. De inzet van te weinig vrijwilligers. Waar zijn de mensen gebleven die het beetje tijd over, voor een ander inzetten. Ik ben inmiddels gepensioneerd en voel de verlangende blikken in mijn rug branden. Jij misschien ook wel.
Mijn buurman zie ik met een schaar zijn gazon op de gewenste hoogte houden. Zou hij mijn blik in zijn rug voelen branden?
De buurvrouw aan de overkant krabt het mos tussen de tegels vandaan, terwijl een beetje goede zomer het mos vanzelf laat verdwijnen. Zou zij mijn blik in haar rug voelen branden?
Tijdens mijn fietsrit om de boodschappen te doen voor mijzelf, voor een zieke buurvrouw en ook nog even langs het hospice om mijn agenda af te stellen op mijn beschikbaarheid, rijd ik langs een terras vol genietende mensen. Zouden zij mijn blik in de rug voelen branden?
En zo lees je mijn vooringenomenheid volop tussen de oordelende regels door.
Maar je zult maar liefhebber zijn van een rolstoelvierdaagse.
Je zult maar rolstoelbewoner zijn in een tijd waar een tekort is aan vrijwilligers.
Je zult maar ruim in de vrije tijd zitten en geen tijd hebben.
De ander heeft immers meer dan tijd zat.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-