bouwsteigerDe gemeente heeft onderzoek gedaan naar locaties waar flexwonen mogelijk zou zijn. Met flexwonen kunnen snel sociale huurwoningen voor spoedzoekers beschikbaar komen. De geschikte locaties zijn aan de Zwaardslootseweg en het Noordhovetracé, hier wordt verder onderzoek naar gedaan.

De andere locaties die onderzocht werden, zoals de Ondineschouw en de Entree zijn minder geschikt voor flexwoningen. Flexwoningen moeten minimaal 15 jaar beschikbaar zijn om het tijdelijk wonen rendabel te maken. Na deze termijn krijgt de locatie een permanente invulling.
Er komen minimaal 90 flexwoningen, wat ook voor de ontwikkelaar voldoende inkomsten kan opleveren om de woningen te realiseren. De mogelijke locaties aan de Zwaardslootseweg en het Noordhovetracé krijgen nu prioriteit bij de ontwikkeling van bouwlocaties.

Als één van deze locaties gebouwd gaat worden zal aan de gemeenteraad gevraagd worden om een investeringsbudget beschikbaar te stellen. Deze investering wordt terugverdiend door de huuropbrengsten.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-