Vijf Zoetermeerse koren van dirigente Dorine Maalcke gaven dit weekend onder veel belangstelling hun concert in het Stadstheater. Het optreden 'Azurro' trof een enthousiast publiek dat genoot van de optredens en zich graag liet horen bij de meezingnummers.

azurroAzzurro_concert_2023Bij de generale moesten de verschillende koren nog even op elkaar ingespeeld raken, maar de uitvoering zelf verliep perfect. Dorine Maalcke is dirigent van 5 koren in Zoetermeer, Anaviem, Fmajeur7, Mozaïek, Just for Fun en Attitude met elk hun eigen repertoire en toon, vanaf moderne kerkliederen tot aan popsongs. Tijdens het optreden wisselden de koren soepel na elk nummer, waardoor het concert heel afwisselend was.

Af en toe deed dirigente Dorine ook een beroep op het publiek om wat extra volume toe te voegen. Dorine: "Het is juist leuk als het publiek lekker actief mee zingt!" Bij het laatste nummer van het concert stonden alle circa 150 zangers en zangeressen op het grote podium, wat een heel imposant gezicht en gehoor was.

Popkoor Just for Fun zal na dit optreden doorgaan onder een andere dirigent, Dorine wil het iets rustiger aandoen.

 

 Azzurro_concert_2023  Azzurro_concert_2023

 

Foto en video: Leon Koppenol

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-