Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: zorg om zorg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWederom zorg om zorg. De eerste hulp had al eerder hulp nodig, nu breken er weer zorgelijke tijden aan voor de geboortezorg. Het in salaris uitgedrukt geldverslindend ziekenhuisbestuur lijkt aan te sturen om de verloskundige zorg de laan uit te sturen. Een zorg minder. Voor hen dan. Verlos ons van de verloskundige? Is dat het? In dit geval wil ik wel strijden op mijn manier voor het ongeboren kind. Én voor de aanstaande moeder én indien aanwezig, ook de donor. Én voor de verloskundige. Het beeld ontstaat dat er met een slakkengang en bijbehorende slijmsporen, de Zoetermeerse ziekenhuiszorg uiteindelijk in zijn geheel toch verdwijnt. Ons college wil wel kijken of ze met alle belanghebbenden dit kan voorkomen. Niet eens polderen, weer maar eens praten, praten en praten. Heel, heel misschien een commissie benoemen. Een dik rapport schrijven en presenteren in 2030. Klinkt allemaal erg daadkrachtig. Ik mis de bestuurlijke vuist die toebehoort aan een vastberadenheid van een persoonlijkheid die opkomt voor het belang van zijn burger in baringsnood. Blijkbaar moet die nog geboren worden.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-