skaterDe droom van leerlingen van basisschool Het Noorderlicht komt steeds dichterbij. Het college van B&W heeft ingestemd met de komst van een plek om te skaten in het Heempark in Oosterheem. Vorig jaar startte de 11-jarige Jelte daarvoor een handtekeningenactie, die ruim 600 keer werd ondertekend.

Naar aanleiding van de actie van Jelte, werd duidelijk dat kinderen van de basisschoolleeftijd behoefte hebben aan een goede plek waar zij hun eerste stappen kunnen zetten op step, skates, skateboard en BMX. Een locatie waar oudere kinderen terechtkunnen, bestaat al in Zoetermeer.

Na uitvoerig onderzoek onder negen locaties bleek Het Heempark in Oosterheem het meest geschikt. Op die plek kunnen de allerjongsten straks hun eerste stappen zetten op step, skates, skateboard en BMX. Het ruime park heeft een omliggend grasveld, ligt midden in een kindvriendelijke wijk. De voorziening is bovendien een mooie aanvulling op de al aanwezige sportmogelijkheden, zoals een klimwand, basketbalveld, voetbalkooi en buitengym.

‘Buiten spelen is belangrijk voor kinderen van alle leeftijden. Het prikkelt de fantasie en daagt uit. Daarom zorgt de gemeente samen met bewoners voor fijne speelplekken voor iedereen’, zegt wijkwethouder Ter Laak. ‘Ik vind het ook fantastisch om te zien dat Jelte al op deze leeftijd dit kan aankaarten bij de gemeente. Hij kan uitstekend onderbouwen waarom voor hem en zijn leeftijdsgenoten er behoefte is aan een skatevoorziening.’

 

skateplek oosterheemSamen ontwerpen

Samen met ontwerpbureau OFFMA hebben Jelte en zijn klasgenoten een ontwerp gemaakt voor een laagdrempelige skatevoorziening met flauwe bochten en curven. Ook omwonenden wordt gevraagd om mee te denken over de invulling van de sportvoorziening. Zij ontvangen binnenkort een brief met uitleg en een uitnodiging voor een bijeenkomst waarin gemeente, initiatiefnemer en ontwerper de plannen toelichten en hen vragen om mee te denken. Bijvoorbeeld de inrichting van de omgeving met groen, meer spelelementen zoals schaaktafels, picknicktafels en eventuele geluidswerende maatregelen. Wie niet bij de bijeenkomst aanwezig kan zijn, of liever online meedenkt, kan dat via DoeMee Zoetermeer.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-