20230317 37366Robbert Roos, burgemeester Bezuijen, wethouder Ter Laak en Jocelyn Heidweiller met de eerste exemplaren



Maart 2020 zette corona de wereld op zijn kop, nu drie jaar later is er het boek ‘En toen kwam corona’. Het boek is geschreven door Robbert Roos en Jocelyn Heidweiller over de impact van de coronajaren op Zoetermeerders.

Voor ‘En toen kwam corona’ interviewden Robbert en Jocelyn 18 zeer verschillende Zoetermeerders en vroegen hen naar de impact die corona heeft gehad op hun leven. Alle geïnterviewden kwamen vrijdag 17 maart naar de feestelijke presentatie van het boek in het Stadstheater Zoetermeer.

In de zomer van 2021 ontstond bij Jocelyn Heidweiller het idee om alles wat er in deze bijzondere periode gebeurde in haar woonplaats vast te leggen in een geschreven tijdsdocument. Zij kende Robbert Roos vanuit haar netwerk en vond in hem een medestander en al snel ontstond dan ook het idee voor dit boek met de veelzeggende titel; ‘En toen kwam corona’.
Contact werd gezocht en gelegd met mensen uit alle lagen van de Zoetermeerse samenleving. Van de politiek, burgemeester Bezuijen en wethouder zorg Ingeborg ter Laak tot aan de Zoetermeerse boswachter en ondernemers, iedereen verleende zijn medewerking aan het boek.
Robbert Roos: “Het zijn heel persoonlijke, ingrijpende verhalen geworden, die mij nog steeds raken.”

 

20230317 37372  20230317 37373


Het eerste exemplaar werd overhandigd aan burgemeester Bezuijen en wethouder Ter Laak. Bezuijen: “Het is wel heel toevallig dat dit weekend, op het moment dat dit boek uitkomt, ook de laatste maatregelen en teststraten verdwenen zijn uit Nederland. Het raakt je meer dan je in eerste instantie dacht. Nu lijkt het alweer heel lang geleden, maar nog vorig jaar zaten we volop in de beperkingen.”
Ingeborg ter Laak: “Ik was persoonlijk, maar ook heel veel vanuit mijn werk met corona bezig. Het had heel veel impact, lange tijd hadden we geen idee wanneer het zou stoppen. Heel goed om deze verhalen te bewaren in dit prachtige boek!”

 

Het boek ‘En toen kwam corona’ is te bestellen voor €25,- via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of via social media van Robbert Roos of Jocelyn Heidweiller. Ook is het te verkrijgen bij HGOS aan de Dorpsstraat 132.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-