OndernemingsfestivalDinsdagavond 14 maart was de Dutch Innovation Factory het podium voor de organisatie van de 1e editie van het Zoetermeers Ondernemers Festival. Het festival bood een programma voor bezoekers om zich te laten inspireren en kennis op te doen over het opzetten en runnen van een bedrijf in de IT-sector.

Een mix van jonge ‘startende’ ondernemers en IT-studenten had zich aangemeld, met in totaal ruim honderd bezoekers.

De aula van de Dutch Innovation Factory was omgetoverd tot een ’Arena’ met een informatiemarkt waar de bezoekers informatie kregen over financiën, marketing, belasting, huisvesting, acquisitie, ondernemers planning, personal branding en samenwerkingsvormen. Daarnaast werden er een drietal powersessies georganiseerd, zoals: ‘Hoe start je je eigen bedrijf’, ‘Ondernemen en Belastingen’ en ‘Over drie jaar op eigen benen staan’.  Er was ook voldoende mogelijkheid tot gezellig met elkaar te netwerken.

Het festival werd georganiseerd vanuit de gemeente Zoetermeer samen met The Future Groep. Dit is de grootste community van IT-ondernemers in Nederland met een services-platform voor (startende) ondernemers om samen het netwerk, de expertise en saleskansen te delen. Vanuit de gemeente was wethouder Jan Iedema (Economie en Innovatie) aanwezig. “Er gebeurt ontzettend veel in onze stad op het gebied van IT en innovatie. Wij zijn de IT-stad van de regio en de poort tot de randstad. Het moet in de toekomst jullie ambitie zijn om daar met je bedrijf te willen zitten”, vertelt de wethouder zijn publiek. “Ik wens iedereen veelOndernemingsfestival3 succes met de fase waarin hij nu zit”. Het Ondernemers Festival is het eerste evenement in zijn soort in Zoetermeer en zal ook zeker de belangstelling in 2024 terugkeren. 

 

Hoe kan je versnellen

Al met al een geslaagde avond voor de aanwezigen. Er werden in diverse goede tips gegeven als je de eerste stappen zet op weg naar een eigen bedrijf. Waar moet je allemaal aan denken, wat komt er zoal op je af en ‘hoe kan je versnellen. Met als afsluiter: 'Ga aan de slag, werk aan je pitch, maar plan ook voor de toekomst!'

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-