Sportinstuif 6De Zoetermeer actief agenda staat vol met activiteiten, grote en kleine. Soms alleen geschikt voor volwassen, andere juist voor kinderen en de meeste voor de hele familie. Dorien Luijten en haar kinderen Anna-Sofia (9) en Sepp (6) kiezen regelmatig een leuke uit, trekken eropuit en vertellen ons er alles over.


Op verschillende dagen van de week kan je je kosteloos uitleven in een van de sportzalen in Zoetermeer. In bijna elke wijk kan je doordeweeks, na schooltijd, gaan voetballen, klimmen, slingeren aan een touw en soms zelfs boogschieten. Alles wordt begeleid door een van de sportfunctionarissen van Team Zoetermeer Sport. Zij worden bijgestaan door stagiaires van diverse sportopleidingen die Zoetermeer biedt.
Op dinsdag weten Anna-Sofia en Sepp al dat ze na school nog een keertje mogen gymmen, want op dinsdag hebben ze in dezelfde zaal ook schoolgym.


Sportinstuif 2Alles wordt uit de kast getrokken om de kinderen te vermaken en je mag alles gebruiken wat in de gymzaal aanwezig is. Wil je een potje voetballen? Dan kan je in het team van een van de stagiaires of juist in het team met je vrienden tegen deze stagiaires.
Of ga je liever korfballen? Alles kan en alles mag, al is het touw slingeren wel favoriet bij mijn kinderen.
Alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar zijn welkom. Ouders mogen er bij blijven, maar dat hoeft niet, laat dan wel je gegevens achter bij de aanwezige sportfunctionaris. Ik vind het zelf erg leuk om er bij te zijn al zegt Anna-Sofia dat ik de volgende keer best wel naar huis mag gaan als ik dat wil. Maar ik vind het zelf te leuk om te zien hoeveel lol ze hebben!
Sepp: ”Jippie, twee keer gym vandaag!”
Anna-Sofia: ”Mama, kijk wat ik kan, een nieuw kunstje! Gaan we volgende keer weer?”

Sportinstuif 3Dinsdag 15:00 tot 16:30 Sportzaal Willem-Alexanderplantsoen 4, Dorp
Dinsdag 15:00 tot 16:30 Sportzaal Rakkersveld 147, Palenstein
Dinsdag 15:00 tot 16:30 Sportzaal De Veur, Prismalaan 40, Rokkeveen
Woensdag 13:00 tot 15:00 Sportzaal Den Brabanderhove20, Buytenwegh
Woensdag 14:00 tot 16:00 Sportzaal De Oosterpoort, Zanzibarplein 21, Oosterheem
Donderdag 15:00 tot 16:30 Sportzaal Lijnbaan 311, Noordhove
Vrijdag 15:00 tot 17:00 Sportzaal Forelsloot 5, Seghwaert

 


Groetjes van Dorien, Sepp en Anna-Sofia

 Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-