Videogame Museum 9De Zoetermeer actief agenda staat vol met activiteiten, grote en kleine. Soms alleen geschikt voor volwassen, andere juist voor kinderen en de meeste voor de hele familie. Dorien Luijten en haar kinderen Anna-Sofia (9) en Sepp (6) kiezen regelmatig een leuke uit, trekken eropuit en vertellen ons er alles over.

Videogame Museum 3In de voorjaarsvakantie zijn we met een vriendin en haar dochter eindelijk eens naar het Videogame Museum geweest in het Stadshart. Een bezoek aan dit museum stond al zo lang op het verlanglijstje van de kinderen. Bij binnenkomst krijg je een bandje om je pols als bewijs van betaling. Je jas en je tas kun je kwijt in een van de vele kluisjes, het kluisje gaat op slot door middel van een 2 euro munt, die je na afloop weer terug krijgt.
Voordat je het museum in gaat, vind je een bar waar je wat lekkers kunt bestellen om te drinken of te eten, of om tussen door even te pauzeren. Je kan via de website je tickets bestellen voor een tijdslot van 2 uur. Het laatste tijdslot op de dag is van 16:00 tot 18:00.
Ik vind de benaming museum wel vergezocht voor deze plek, al zijn alle machines museumstukken of in ieder geval echt vintage. Het is meer een arcadehal, het zou leuk zijn als er op de nieuwe locatie meer aandacht wordt besteed aan het aspect museum.

Enkele machines zijn in een andere taal, vooral Japans, waardoor je niet goed weet wat je moet doen, dat is een minpunt. Wat wel erg prettig is, is dat je op alle machine kosteloos en net zo lang als je dat wil, mag spelen. Ik denk persoonlijk dat een tijdslot in de ochtend met kleinere kinderen beter behapbaar is, want het tijdstip dat wij er waren was het heel erg druk met al wat grote bezoekers waardoor je gauw een klein kind over het hoofd ziet.

 Videogame Museum 1  Videogame Museum 8

 

Er zijn ook rustige plekjes waar je een computerspel kunt spelen, maar het museum is over het algemeen vrij gauw druk vanwege alle verschillende geluiden die de machines hebben.
De locatie, het oude V&D pand, is niet geschikt voor grote rolstoelen of mensen die slecht ter been zijn vanwege alle draden die overal liggen, maar ook vanwege de smalle doorgangen. Ik hoop dat daar in het nieuwe pand wel over nagedacht wordt.

Anna-Sofia en Shanna hebben zich vooral vermaakt met dansen terwijl Sepp alles tegelijk wilde uitproberen en dan is 2 uur wel kort. Het is wel de moeite waard als je echt de tijd neemt om oude spellen te spelen.

Sepp: “Wanneer gaan we weer?”

Anna-Sofia: “Mag ik nog een keertje dansen?”


Groetjes van Dorien, Sepp en Anna-Sofia

 

-advertenties-

-goede doel-