Foto MUNAElk jaar wordt op het Alfrink College MUNA, ook wel bekend als ‘Model United Nations Alfrink’ georganiseerd. Gelukkig kon deze editie van MUNA afgelopen week weer fysiek op school plaatsvinden, zonder enige corona maatregelen.

MUNA is een project waar jongeren van het Alfrink samen met andere scholen uit Nederland en studenten uit het buitenland op het Alfrink de United Nations 'naspelen’. Er wordt gedebatteerd over actuele maatschappelijke problemen in de wereld, zoals schoon drinkwater, bescherming van sociale minderheden, mensenhandel en andere actuele onderwerpen.

Iedereen die debatteert, krijgt een land toegewezen dat hij of zij vertegenwoordigt. Zo is ook de jongere generatie zich meer bewust van de mondiale problemen die cruciaal en relevant zijn op dit moment. Daarnaast is er een Press Team dat de MUNA-krant schrijft en foto’s maakt.

Foto MUNA1Het speciale van MUNA is dat het georganiseerd wordt door jongeren voor jongeren. MUNA begint altijd met een ‘opening ceremony’, hier worden filmpjes getoond, maar zijn er ook toespraken van staff leden, een lid van het MUNA- board en een gastspreker. Dit jaar was de Unesco goodwill ambassador Xueli Abbing de gastspreker.

Ook is er altijd op de tweede dag een feest. MUNA eindigt met een 'closing ceremony' om het evenement officieel af te sluiten.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-