De nieuweWOZ copy WOZ-waarde voor uw woning komt er weer aan. Rond 25 februari valt de brief in uw brievenbus. Dan verschijnen in de media veel berichten met de titel ‘Maak gratis bezwaar tegen de WOZ-waarde’. Dit klinkt misschien makkelijk, maar is dit wel verstandig?

Mogelijk ontvangt u zelfs een persoonlijke brief waarin staat dat uw WOZ-waarde te hoog is. Grote kans dat deze berichten van WOZ-bureaus zijn. Zij bieden aan om u te helpen met het verlagen van uw WOZ-waarde. Dit klinkt misschien makkelijk, maar toch heeft het inschakelen van een WOZ-bureau een aantal nadelen voor de gemeente en voor ons allemaal. De gemeente legt daarom uit waarom u beter zelf bezwaar kunt maken bij de gemeente.

Voordelen van bezwaar maken bij de gemeente:

1.  Als u zelf bij de gemeente bezwaar maakt tegen uw WOZ-waarde, krijgt u in een persoonlijk gesprek met de gemeentetaxateur snel de juiste uitleg. U hebt meer kans op verlaging van uw WOZ-waarde dan wanneer u een WOZ-bureau inschakelt.
2.  Als u zelf bezwaar maakt bij de gemeente, verloopt de bezwaarprocedure sneller.
3.  U voorkomt hoge kosten voor de gemeente als u bezwaar maakt bij de gemeente taxateur. Het inschakelen van WOZ-bureaus kost de gemeente veel geld. De gemeente betaalt namelijk de kosten van een WOZ-bureau. De gemeente moet dit geld ergens vandaan halen. Dat betekent dat zij die kosten moeten doorberekenen aan u, als inwoner van de gemeente. Uiteindelijk betalen we daarom allemaal mee aan deze WOZ-bureaus.

Taxateur

Zodra u het aanslagbiljet krijgt en u vragen heeft over de hoogte van uw WOZ-waarde, kunt u direct contact opnemen met de taxateur van de gemeente via www.zoetermeer.nl/contactformulier.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-