penning wajon
Ignas Wajon ontving donderdag 19 januari 2023 de Zoetermeerse gemeentepenning uit handen van burgemeester Bezuijen. Al heel veel jaren zet hij zich, via Stichting Jong Perspectief, vrijwillig in voor kinderen en jongeren in Zoetermeer en omgeving om hen te helpen bouwen aan hun toekomst.


Wajon sloot zich kort na de oprichting bij Jong Perspectief aan om kinderen en jongeren tussen de 6 en 24 jaar te helpen bouwen aan een toekomst met perspectief. Zestien jaar lang was hij voorzitter van Jong Perspectief. Onder zijn voorzitterschap heeft de stichting volop aan de weg getimmerd. Het Maatjesproject, het Mentorproject, Samen Sterk én Vakantiemaatjes zijn een aantal voorbeelden van activiteiten van Jong Perspectief. Deze activiteiten vinden niet alleen in Zoetermeer plaats, ook in Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Wajon gaf het voorzitterschap vorige maand over aan Coen Wilms. Als vertrouwens- en contactpersoon blijft Ignas Wajon zich inzetten voor Jong Perspectief.

Ook de Raad van Toezicht van de Stichting Stedelijk Voortgezet Onderwijs Zoetermeer kon bijna 25 jaar op de vrijwillige inzet van de heer Wajon rekenen. Burgemeester Bezuijen: “Ook daar liet de heer Wajon zien hoezeer hij het beste met kinderen en jongeren voor heeft. De heer Wajon heeft een groot hart voor kinderen in een achterstandspositie en het is een indrukwekkend wat hij samen met alle vrijwilligers voor kinderen en jongeren heeft bereikt.”


Gemeentepenning Zoetermeer

De gemeentepenning van de gemeente Zoetermeer wordt toegekend aan personen die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente Zoetermeer en haar inwoners. Op maatschappelijk, cultureel of ander terrein, gedurende een aantal jaren. Burgemeester Michel Bezuijen reikte de gemeentepenning uit tijdens het Symposium Kansrijke toekomst van de Stichting

Jong Perspectief in het CKC Zoetermeer. Tijdens dit symposium nam de heer Wajon officieel afscheid als voorzitter van de stichting Jong Perspectief.


Foto: Patricia Munster

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-