Domotica 3Amalia school08De komende jaren gaat de gemeente Zoetermeer fors investeren in het onderhoud en nieuwbouw van scholen. Het college stelt de raad voor om voor groot onderhoud en nieuwbouw de komende jaren 81,5 miljoen euro beschikbaar te stellen.

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de huisvesting van scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs. De afgelopen jaren is in Zoetermeer samen met de schoolbesturen een Integraal Huisvestingsplan Onderwijs opgesteld voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Het plan voor het (speciaal) basisonderwijs wordt uitgevoerd in de jaren 2023-2027 en voor het voortgezet onderwijs tussen 2023-2040. In de plannen zijn nieuwbouwprojecten opgenomen en groot onderhoud.

 

Nieuwe scholen

Voor de nieuwbouw van basisscholen in Zoetermeer wordt in 2023 34 miljoen euro uitgetrokken. IKC De Touwladder en IKC De Hofvijver krijgen een gezamenlijke nieuwe huisvesting, net als So De Keerkring en Sbo De Horizon en Vso de Keerkring en Vso Pleysier. IKC Het Palet wordt ook een dubbele school, met een later toe te voegen tweede school.

In 2025 staan dan voor 11,2 miljoen nieuwbouwplannen voor IKC Passe Partout en IKC Zwanenbos met een later toe te voegen 2e school op het programma. Het Oranje Nassau College aan de Parkdreef is in 2026 aan de beurt voor nieuwbouw ter waarde van 32,6 miljoen.

 

Investeringen

Daarnaast wordt er in 2023 in totaal 1,8 miljoen geïnvesteerd in levensduur verlengende investeringen voor de schoolgebouwen van IKC Floriant, IKC De Tjalk, IKC De Waterlelie en IKC De Edelsteen. Ook de al uitgevoerde bouwkundige uitbreiding aan het Nassau College Parkdreef, voorgefinancierd door het schoolbestuur, valt hieronder.
In 2025 en 2026 komt dan de volgende ronde investeringen, voor IKC De Buytenkans, de Prins Florisschool, IKC De Trinoom en De Oostwijzer Cygnus voor in totaal 1,8 miljoen.

Foto: Nieuwbouw van de Prinses Amaliaschool / De Entree in 2020

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-