Eenzaamheid in Beeld is een project van Zoetermeer Actief en Hans van Reeuwijk, gesteund door de gemeente Zoetermeer en Fonds 1818. In een reeks korte films brengen we eenzaamheid in beeld, en de organisaties daarachter die kunnen helpen om eenzaamheid te doorbreken.

 

In deze serie interviews vertellen mensen over eenzaamheid, hoe zij zich voel(d)en en wat zij gedaan hebben om minder eenzaam te zijn. Ook geven zij een tip om eenzaamheid te verbreken.


christaIn deze eerste video komt Christa aan het woord, zij vertelt over eenzaamheid en haar vrijwilligerswerk bij Buurttuin de Zoete Aarde. Hier vond zij veel steun en nieuwe bezigheden na de dood van haar man.

Naast het interview met Christa vertelt ook Jannie van Maldegem van De Zoete Aarde over wat de buurttuin betekent voor de vrijwilligers.

 

 Kevin

kevin. thumb voor yt

In deze tweede video komt Kevin aan het woord, die vertelt over de zwarte schaduw van eenzaamheid en hoe hij hier uitgekomen is. Aan het eind van de video komt Teamwerk Zorg in beeld, de organisatie waar Kevin begeleid wordt. 

 

 

 Sieg

sieg In deze video komt Sieg aan het woord, die vertelt over de hulp die zij krijgt van het UVV, die ervoor zorgen dat zij, met begeleiding van een vrijwilliger, naar afspraken toe kan.

 

 

Marije

 

marije thumbIn deze video komt Marije aan het woord, voor de buitenwereld lijkt zij helemaal niet eenzaam, maar Marije voelt zich soms wel zo. Voor Marije heeft kunst en cultuur een hele grote plaats in haar leven, achter haar interview legt Yolanda Snellaars van Wijck Zoetermeer uit wat Wijck kan betekenen voor mensen.

Eenzaamheid in Beeld is een project van Zoetermeer Actief en Hans van Reeuwijk en wordt ondersteund door Fonds1818 en de gemeente Zoetermeer. 

 

Truus

TruusIn deze serie interviews vertellen mensen over eenzaamheid, hoe zij zich voel(d)en en wat zij gedaan hebben om minder eenzaam te zijn. Vandaag  heeft Hans een gesprek met Truus, die er door lichamelijke problemen ineens achter kwam hoe oud zij eigenlijk was. Samen met maatje Thea pakt zij nu het leven weer op.

Aan het eind van het interview vertelt Thea Harmans, maatje bij MEE ZHN, wat je als maatje voor iemand kan betekenen.

 

Kees

Kees stillIn deze serie interviews vertellen mensen over eenzaamheid, hoe zij zich voel(d)en en wat zij gedaan hebben om minder eenzaam te zijn. In deze video heeft Hans een gesprek met Kees, of rapper Keesje. Kees vertelt hoe hij zelf uit de ellende kwam en hoe hij nu jongeren helpt om met muziek hun gevoelens te uiten in zijn stichting Niet Alleen.

Aan het eind van het interview vertelt Kees over zijn stichting: Niet Alleen.

-advertenties-

-goede doel-