zonnepanelenOp het dak van het hoofdkantoor van Dunea in Zoetermeer zijn de afgelopen periode 168 zonnepanelen geplaatst, die samen zo’n 53 megawattuur aan groene stroom per jaar gaan leveren. De afronding van de installatie is voor Dunea een volgende stap op weg naar het doel om vanaf 2025 volledig klimaatneutraal te werken.

Dunea is sinds 2013 gevestigd in het karakteristieke halve maan-vormige gebouw direct naast de A12 en het treinstation Zoetermeer. Het gebouw heeft al energielabel A. Onlangs hebben gebouweigenaar PingProperties en Dunea de huurovereenkomst verlengd tot 2033 en daarbij afspraken gemaakt over verdere verduurzaming van het pand. Naast de zonnepanelen wordt alle bestaande verlichting vervangen door duurzame ledverlichting en worden er waterbesparende maatregelen genomen in onder meer de toiletruimtes. Hiermee wordt de CO2-emissie de komende jaren sterk verlaagd.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-