RijbewijsmodelEr komt geen mogelijkheid om in Zoetermeer je theorie examen af te leggen. Er is wel, aan de Zilverstraat, een praktijk-examenlocatie van het CBR. Het CBR wil het aantal examenlocaties niet uitbreiden.

Liefst heeft het CBR op één locatie alle examenmogelijkheden bij elkaar, dus theorie, maar ook praktijkexamens voor zowel motor/bromfiets, personenauto’s en vrachtwagens. Dat is niet mogelijk bij de huidige praktijk-examenlocatie van het CBR aan de Zilverstraat 40.

De raad nam op 28 juni 2021 een motie aan om theorie-examens auto in eigen stad mogelijk te maken, maar er kon geen overeenkomst worden getroffen met het CBR.

Zoetermeerders moeten voor hun theorie examen nog steeds naar Rijswijk. Het centrum in Rijswijk is vanuit Zoetermeer lastig te bereiken met openbaar vervoer. Kandidaten die dit examen willen gaan doen, kunnen natuurlijk nog niet met hun eigen auto naar de locatie komen en zijn dan vaak afhankelijk van een welwillend familielid die even wil rijden.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-