Zowel binnen als buiten de Oude Kerk in de Dorpsstraat kan geluisterd worden naar prachtige muziek. Zaterdag 7 januari zal Johan van Oeveren een uitvoering geven op het carillon van de kerk. Woensdag 11 januari kunt u binnen genieten van het lunchpauzeconcert met pianist en componist Panos Gklistis.

Het carillonconcert is te beluisteren in de Dorpsstraat of in het nabijgelegen Wilhelminapark. Zaterdag 7 januari tussen 12:00 - 13:00 uur zullen de klanken te horen zijn van werken van Straus en Puccini, walsen en opera melodieën. Het carillon van de kerk wordt bespeeld door Johan van Oeveren, die orgel studeerde in Utrecht bij Nico van den Hooven. Later improvisatie bij Piet van Egmond, interpretatie bij Jaap Nieuwenhuijse en koordirectie bij Louis Coenen en Jan Eelkema. Hij studeerde schoolmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ger Storms.


panos GkistisLunchpauzeconcert

Woensdag 11 januari zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk worden gegeven door pianist Panos Gklistis. Op het programma voor dit concert staan werken van Mozart, Tchaikovsky, Ravel, Debussy en Gklistis zelf.
Pianist en componist Panos Gklistis werd in 1985 geboren in Griekenland, waar hij piano en compositie studeerde. In 2010 verhuisde hij naar Nederland waar hij klassieke piano studeerde aan het Rotterdamse Codarts conservatorium en de Fontys Hogeschool in Tilburg.
Panos treedt in diverse contexten op. Hij geeft solo recitals, maar is ook als pianist actief in kamermuziek-ensembles en theaterproducties. Daarnaast is hij als docent verbonden aan de Pianoschool Rotterdam.

Het concert zal starten om 12.45 uur en ongeveer een half uur duren.

 Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-