Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Vooruitziende blik blikt vooruit.

2023Het was me het jaartje wel. Lekker afgesloten. Ondanks het illegale vuurwerk en de hersencelonvriendelijke drank geen knallende hoofdpijn. Overigens, vuurwerk hoeft niet van mij en ook niet van mijn honden en de huismus. Wat dan wel het komende jaar? Voor mijn inspiratie en dus mijn lezer, mag er wel meer vuurwerk komen, maar dan in de gemeenteraad. De brug is weer open. Moet dicht? We zijn fietsstad langs de snelweg en dat blijven, vraagt inspanning. Zo’n batterij achterop remt de inspanning, maar bevordert wel de groei dus we gaan er weer voor? Met of zonder helm, wie weet. Een legerhelm? Want een ander goed voornemen is de stad veiliger maken. Detectiepoortjes bij ieder schoolplein? Boa’s met een paintball gun? Of gaan we thuis al goed op onze kinderen letten? En dan het zwembad, gaat dat lukken? Geld tekort en nog zo’n droge zomer met watertekort. Nou, ben benieuwd. En dan de energietransitie. Iedereen is overtuigd van de noodzaak. Wie gaat zich opgeven dit jaar voor het neerzetten van de zeer noodzakelijke windmolen in zijn achtertuin? Dit was nog maar een kleine greep uit de mogelijk goede voornemens. Het wordt vast weer een fantastisch jaar. Beste inwoner Zoetermeer, wat, hoe, waar en wanneer het ook gebeurt, mijn allerbeste wensen.

 

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-