images copy copy copy copy copyLekker in je vel zitten kan je een ontzettende energie boost geven. Goed voor jezelf zorgen kan daar een enorm verschil in maken. In onze maandelijkse column ‘Lekker in je vel’ geeft Els, orthomoleculair huidtherapeut, je tips. Deze maand in Lekker in je vel: Hoe pak je het huidverzorgingsritueel weer op na een drukke periode.

Paar voorbeelden;
We gaan gezonde dingen eten of toch juist ongezonde dingen eten. Wel aandacht voor jezelf inplannen of toch doorlopen met alle hectiek om je heen. Trouw elke dag je gezicht verzorgen of toch af en toe een dag overslaan.

Je huid kan hierop gaan reageren bijvoorbeeld door overgevoelig te reageren op producten of meer verstoppingen te laten zien met een pukkeltje op je kin. Merk jij dat jouw huid reageert op een drukke periode? Via deze column wil ik je graag ondersteunen met tips om je huidverzorgingsritueel weer op te pakken na een drukke periode.

Hoe pak jij nu weer jouw huidverzorgingsritueel op, hierbij geef ik je wat tips.
1. Pak al je huidverzorgingsproducten bij elkaar. Controleer ze op houdbaarheid en op ingrediënten. In een eerdere blog  https://huidstudiobloos.nl/huidverbetering/ingredienten-in-huidverzorging-slecht-of-goed heb ik een overzicht gemaakt welke je wel en niet op je huid wilt hebben.

2. Neem weer dagelijks twee keer per dag de tijd om je huid te reinigen en verzorgen met een natuurlijke crème. In de ochtend en avond neem je tijd voor je huid.
3.  Gebruik natuurlijke huidverzorging om echt je huid te stimuleren en ondersteunen.
4. Zorg voor een gezond voedingspatroon, dagelijks veel groente en fruit toevoegen in je dagelijks voedingspatroon.
5. Voeg dagelijks 25 gram noten toe aan je voeding
6. Neem elke dag een omega 3 supplementen in
7. Vermijd zoveel mogelijk de bewerkte voeding en ga zelf koken.
8. Koop een goed kookboek en trakteer jezelf op gezonde voeding.
Hierdoor beloon jezelf, krijgt je lichaam de juiste vitamines binnen en kan hij zich richten op herstel van de stress. (leuk kerstcadeau)
9. Zorg voor voldoende slaap, zet de tv op tijd uit.
9. Lees een goed boek, hierdoor krijg je de ontspanning en rust voor jezelf.
10. Neem 1 keer in de week de tijd om jezelf uitgebreid te verzorgen met bijvoorbeeld een voetbad of een gezichtsmasker.
11. Trakteer jezelf één keer in de maand met een gezichtsbehandeling.
12. Maak alvast een afspraak voor je aankomende gezichtsbehandeling in de praktijk

Nu met het nieuwe jaar weer in het vooruitzicht, is dit een mooi moment om te starten met een eigen huidverzorgingsritueel. Het resultaat van je dagelijkse huidverzorgingsritueel: Je voelt je fit door de gezonde voeding en je huid gaat weer stralen!

Ik wens je een Stralende Kerst en een Knallend Nieuwjaar!  Foto Els copy copy copy                                                      

Ps. Heb je vragen over je huid of wil je meer informatie over een bepaald onderwerp van de huid? Laat het de redactie weten of mail mij en ik geef graag de volgende keer antwoord in mijn column.

Stralende groet, Els
Huidstudio Bloos

 

-advertenties-

-goede doel-