ArchitectuurPunt Zoetermeer vertelt het verhaal over de stad Zoetermeer. Welke bijzondere gebouwen zijn er gebouwd en waarom ziet de stad eruit zoals ze eruit ziet. Het ArchitectuurPunt werd in januari 2018 geopend en krijgt ook volgend jaar subsidie.

architectuur punt zoetermeer 350In september is door bestuurslid Helga Snel ingesproken in de raad voor het behoud van ArchitectuurPunt dat voor een deel gefinancierd wordt door een gemeentelijke bijdrage. Deze was helaas in het voorjaar tussen wal en schip geraakt waardoor het ArchitectuurPunt haar activiteiten in 2022 zou moeten stoppen. Inmiddels is bekend dat  het ArchitectuurPunt voor 2022 een bijdrage van € 25.000,- krijgt vanuit het citymarketingbudget. Voor de jaren hierna moet opnieuw worden bekeken of zij in aanmerking komen voor subsidie.

New Town

Wist jij al dat Zoetermeer een mooie New Town is waar het goed en groen wonen is?
Met lezingen van experts uit de bouwwereld en rondleidingen door de stad te voet, op de fiets of met een bustour laten de gidsen van het ArchitectuurPunt het publiek met andere ogen naar de stad kijken.
Het gebouw van de maand wordt al bijna drie jaar via Zoetermeer Actief met u als lezer op deze website gepresenteerd.
Kortom ArchitectuurPunt Zoetermeer zet New Town Zoetermeer letterlijk als interessante architectuurstad op de kaart. Het is er voor de Zoetermeerder én voor mensen van buiten de stad die Zoetermeer beter willen leren kennen.

 

En dat is belangrijk want 2022 is een bijzonder jaar voor New Town Zoetermeer. Ze bestaat dan 60 jaar: 60 jaar groeikern én het is precies dertig jaar geleden dat in Zoetermeer de internationale Land- en tuinbouwtentoonstelling Floriade werd georganiseerd.
Ter gelegenheid hiervan heeft ArchitectuurPunt Zoetermeer (AZ) een mooi programma klaar staan om daar in samenwerking met andere organisaties een bijzonder jaar van te maken.

 

Lees ook: Architectuurpunt-Zoetermeer-geopend

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-