Talentenacademie Burendag 3

Talentenacademie Burendag 2Kinderen van de TalentenAcademie Buytenwegh waren zaterdag 25 september aanwezig bij de Burendag aan de Van Randwijkhove. Een andere groep ging naar de ridders op het Festival Historisch Zoetermeer om kennis te maken met beroepen van vroeger.

De kinderen in Buytenwegh stelden mini-insectenhotels samen in houten bakjes, gemaakt in de Ambachtenwerkplaats. Deze konden de kinderen mee naar huis nemen. Ook voor voedsel voor de wilde bijtjes werd gezorgd. Er werden namelijk zaadbommetjes gemaakt om te laten vallen in de buurt van de insectenhotels, in de tuin of in een plantsoen. Nu maar hopen dat de zaden zullen kiemen en er nectarrijke bloemen zullen bloeien in het voorjaar: goudsbloem, phaecelea of judaspenning. De kinderen konden ook smullen van versgebakken poffertjes, genieten van live gitaarmuziek en zang en springen op het springkussen.


Talentenacademie terug in de tijdTalentenAcademie terug in de tijd

Normaal gesproken houden de kinderen van de Piëzo TalentenAcademie zich bezig met beroepen in de huidige tijd. Door het bezoek aan Historisch Zoetermeer, van 1000 jaar geleden, maakten zij kennis met bijvoorbeeld ridders, jonkvrouwen, paardenhouders en ambachtslieden. Daarnaast maakten zij ook kennis met alle beroepen die nodig zijn om in deze tijd een evenement als Historisch Zoetermeer te realiseren.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-