20210504 24024Bij Dodenherdenking hoort onlosmakelijk de Taptoe, het trompetsignaal dat de 2 minuten stilte aankondigt. Dit is een solo op trompet, voor blazers met sterke zenuwen, je staat immers in het middelpunt van ieders aandacht. Arjen van Putten verzorgt dit moment al 10 jaar in Zoetermeer. 

Arjen, actief lid van Muziekvereniging Kunst en Vriendschap, startte als jonge jongen van 15 jaar met het Taptoe signaal. "De vaste trompettist die dit altijd deed kon niet en toen werd ik gevraagd", vertelt Arjen. Als jongen was hij een beetje zenuwachtig, je wil natuurlijk geen fout maken, maar naarmate hij ouder werd werd de spanning alleen maar erger. "Je realiseert je als je jong bent nog niet wat de betekenis is van dit moment. Later ging ik dat wel beseffen en vond ik het nog steeds spannend!"

Intussen heeft hij het jubileum van 10 jaar Taptoe bereikt, de laatste twee jaar niet bij het Monument, maar voor zijn eigen huis. Zenuwen spelen nu geen rol meer: "Ik ben er nu wel van overtuigd dat ik het nummer goed ken!" Maar nog steeds is hij vereerd als hij het nummer mag spelen en hoopt hier nog lang mee door te gaan.

20210504 24030

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-