westpuntNet na de renovatie van 't Westpunt, het bezoekerscentrum in het Westerpark, is het gebouw op de laatste dag van 2019 tot de grond toe afgebrand. In de ochtend van 31 december probeerde de brandweer tevergeefs het houten huisje te redden.

Het bezoekerscentrum 't Westpunt van de natuurtuin was met veel inspanning bijne weer opgeknapt. Het gebouwtje in het Westerpark is regelmatig het startpunt van natuurwandelingen en voorlichting over de natuur. Op dinsdagochtend 31 december rond 6.30 kwam er een melding binnen bij de hulpdiensten dat het huisje in brand stond. Bij aankomst van de brandweer werd al snel duidelijk dat het bezoekerscentrum niet meer te redden was. Niet veel later was het tot de grond afgebrand en kon er alleen nog nageblust worden.

Wethouder Jakobien Groeneveld, wethouder groen reageert met afgrijzen. "Afschuwelijk. Bezoekerscentrum het Westpunt in het Westerpark is afgebrand. Zo triest voor heel Zoetermeer, maar met name alle vrijwilligers die hier elke dag zo hard werken en het net helemaal opgeknapt hadden."

 

Eerder bijenhotel afgebrand

In 2018 ging het bijenhotel in het Westerpark in vlammen op. Later bleek dit te gaan om vandalisme en er is een nieuw hotel voor in de plaats gekomen. De voorzitter van Stichting Vrienden van de Natuurtuin, Ep Booneman heeft ook nu het gevoel dat het dit keer ook om vandalisme zou kunnen gaan, zo zei hij tegen het AD. Verder liet hij weten dat er het hele jaar hard gewerkt is aan het opknappen van 't Westpunt en dat ze al aan het plannen waren wanneer de heropening plaats zou vinden. Volgens Ep laten natuurliefhebbers zich niet uit het veld slaan en gaan ze binnenkort kijken wat ze kunnen doen om weer een bezoekerscentrum te maken.

 

Westpunt 
 't Westpunt in betere tijden

 

Eerste wandeling gaat door

Op 1 januari staat de eerste natuurwandeling op de agenda. Deze gaat gewoon door. Het publiek zal bij het voormalig 't Westpunt verzamelen en via een andere ingang de natuurtuin in gaan.Foto van uitgebrand pand: Twitter Het BuitenbeestZM  

 

-advertenties-

-goede doel-