De eerste kerstdag begon niet goed voor een bestuurder en zijn passagier. Op de Amerikaweg/Buytenparklaan reden zij in de vroege ochtend tegen de rotonde 'SnowWorld', vlogen de rotonde af en de auto vloog in brand. Bij aankomst van de hulpdiensten waren de inzittenden er vandoor, maar niet voor lang.

 

autobrand2

 

Het moet dinsdag 25 december rond 03.30 uur een flinke klap zijn geweest toen de bestuurder vol inreed op de rotonde. Na de klap is de auto de weg overgeschoten en in de berm terecht gekomen. Bij aankomst van de hulpdiensten, was de auto één vuurzee. Van de bestuurder en passagier(s) was echter geen spoor. De brand werd geblust en de politie is naar de Sweelinckrode in Buytenwegh gegaan om de persoon te bezoeken die de auto op zijn naam heeft staan. Deze werd niet aangetroffen, ondanks herhaaldelijk aanbellen en kloppen.

 

autobrand1

 

De politie is de woning binnen gegaan, maar trof de eigenaar van de auto niet aan. De zoektocht werd uit zichzelf beëindigd toen een man zich in het ziekenhuis meldde met brandwonden. Bij hem is een bloedproef afgenomen om te kijken of hij gedronken had. 

Wel is de politie op zoek naar een tweede verdachte die mogelijk in de auto heeft gezeten.  

 

Foto: Politie Facebook

-advertenties-

-goede doel-