"Ik zag 'm zo voor mijn raam landen", zegt een bewoonster van het Wegstapelplein. De traumahelikopter kwam voor een melding in het politiebureau en nam als landingsplaats de groenstrook naast de Europaweg. Het betreft het onwel worden van een arrestant.

 

 Wegstapelplein 5
 Landing Heli nabij politiebureau

 

Rond 9.30 uur op zondagochtend 23 december vloog de traumahelikopter laag over Zoetermeer en zette meteen de landing in zodra Centrum West in zicht was. Op de groenstrook naast het politiebureau en aan de achterkant van de Primark landde de 'Lifeliner2'. Het traumateam kon op die manier direct de interne parkeerplaats op van het bureau Wegstapelplein.

 

 Wegstapelplein 2  Wegstapelplein 3 Wegstapelplein 4 
 Motoragent bij heli  MMT gaat terug  'Vogelspotters'

Arrestatie verwarde man

Eerder die ochtend op zondag 23 december werd een arrestatieteam naar het Laveibos in Meerzicht gestuurd omdat een man dreigde zichzelf of anderen iets aan te doen. Het gaat hier om een bekende van de politie die zich schuil hield in de flat, zodat de politie hem niet te pakken kreeg. Omdat agenten de dreigingen van de man erg zorgelijk vonden, werd het arrestatieteam aangevraagd. Na aankomst duurde het zeker twee uur voordat het team de man gearresteerd kon worden. Direct na arrestatie is de verdachte overbracht naar het politiebureau. Op het bureau werd gekeken welke zorg de man nodig zou hebben en niet veel later werd de traumahelikopter om assistentie gevraagd. De arrestant is onwel geworden in zijn cel.

Lang is het traumateam niet gebleven, want binnen 40 minuten steeg de 'lifeliner 2' weer op.

aaaaheli 
 Vertrek heli richting Rotterdam

 

Foto's: Mark Neijssel en Roy Wolters

-advertenties-

-goede doel-