De Zoetermeerse agenten hebben schapen van het spoor gered. De dieren liepen langs het spoor van de RandstadRail met het gevaar dat ze aangereden zouden worden. Na een flinke achtervolging en een lift van een tram, zat de politie auto ineens vol met schapen.

 

schaap2

 

Vanaf de Zoetermeerse Rijweg zagen voorbijgangers, op vrijdag 23 juni, dat er schapen langs het spoor liepen. Zij belde de politie omdat ze bang waren dat de dieren aangereden zouden worden. Agenten gingen snel een kijkje nemen en zagen direct het gevaar. De HTM werd gebeld om te voorkomen dat de RandstadRail een gevaar voor schapen en politie zouden vormen.

Samen met medewerkers van de HTM en de gemeente Zoetermeer werd er jacht gemaakt op de schapen. De vluchtdieren deden hun naam eer aan en bleven zeker niet zomaar staan. Uiteindelijk lukte het om de beesten te vangen. Het probleem was echter wel dat de agenten al ver van hun auto waren. De HTM heeft daarom de dienders en hun vee een lift gegeven. Voor de reizigers was het wel een vreemd gezicht dat de schapen meereden met de tram.

 

schaap1

 

 

Bij de politie auto aangekomen werd de dieren in de politie auto gezet. In plaats van boeven naar de cel, bracht de politie schapen naar de boer. 

 

Bron foto's: Politie Zoetermeer Facebook

 

Lees ook ons bericht: zwaan-met-redder-mee-in-de-politie-auto

 

-advertenties-

-goede doel-