Een zwaan is aangereden door de RandstadRail op het viaduct tussen het Van Doornenplantsoen en de Italiëlaan. Een omstander aarzelde geen moment en baande zich een weg door de bosjes. Hij pakte het gewonde dier op en moest er mee aan de wandel tot aan halte Stadhuis. Daar ving de politie man en zwaan op. Het dier paste in de auto maar vond dit duidelijk niet echt leuk.

 20170602 105991 20170602 105992
 Redder met zwaan  Komt net boven bij het station

 

Op 2 juni rond 21.00 uur werd de hulp van de politie gevraagd bij een bijzondere aanrijding. Een zwaan was aangereden door de RandstadRail en was door de klap verdoofd. Een omstander moest zich eerst een weg banen door de bosjes om bij het dier te komen. Toen hij de zwaan zag liggen twijfelde hij geen moment en pakte het dier op. De politie arriveerde op de Italiëlaan, maar kon op dat moment niet veel doen. De man kon met het gewonde dier niet door de bosjes naar beneden en er werd afgesproken dat hij naar halte stadhuis zou lopen, waar de politie hem zou opvangen.

 

20170602 105995 20170602 105996 
 Zwaan wil weg via bestuurderskant  En daarna aan de andere kant

 

 

Onderweg begon het dier met zijn vleugels te slaan, maar de greep van de man zorgde ervoor dat het gewonde dier niet weg kon komen. Het publiek op de terrassen op het Stadhuisplein keek vol verbazing naar de man en het dier. De politie zag  dat het wachten op een dierenambulance te lang zou duren. Daarom zijn de redder en de zwaan door de politie met de auto vervoerd naar een plek waar de dierenambulance het dier goed kon verzorgen.  

 

-advertenties-

-goede doel-