De bestuurder van de RandstadRail heeft een brief ingezonden over het incident met de zwaan. Hij heeft meer informatie dan wij hadden op het moment van publicatie. Volgens de bestuurder was de zwaan niet aangereden, maar tegen de bovenleiding gevlogen. Ook verteld hij dat er een gevaarlijke situatie was ontstaan doordat hij met snelheid op de man en zwaan af kwam rijden.

 

20170602 105996

 

Ronald Nanninga is bestuurder van de RandstadRail 3 en was afgelopen vrijdag 2 juni nauw betrokken bij de redding van de zwaan op het spoor. Hij las ons artikel en zag dat daar een aantal onjuistheden in stonden. Zo vertelde hij dat er een gevaarlijke situatie ontstaan was door de man en de zwaan op het spoor. Hij kwam aanrijden met 80 km per uur en moest zwaar remmen om een ongeval te vermijden. Doordat hij zijn tram stil had gezet en de centrale had ingelicht, was het gevaar geweken. 

Daarna heeft hij geholpen om de zwaan te vangen.en heeft hij de man die de zwaan beet had, een lift aangeboden naar halte Palenstein. De man gaf aan dat hij alles onder controle had. Onze fotograaf hoorde op dat moment dat de man en de politie afspraken om naar halte Stadhuis te lopen.

Wij hebben alle krediet gegeven aan de redder van de zwaan en wisten niet dat Ronald hier ook een groot aandeel in heeft gehad. Nu we dit weten, willen wij Ronald bedanken voor zijn inzet. Mede door zijn acties is de zwaan in veiligheid gebracht. Dank dus zeker ook aan Ronald Nanninga en de HTM.

Zie ons eerder artikel Zwaan met redder in politie auto

 

De brief: 

Ik heb vrijdag dienst op lijn 3 randstad rail ( ik ben randstadrail bestuurder ! ) en kwam met 80km aanrijden vanaf Halte stadhuis naar Palenstein toen ik zwaar in de remmen moest voor een man op de baan met op het baanvak de bewuste zwaan ! ik heb toen de tram stil gezet en tegen de man gezegd dat ik de baan veilig ging stellen door de centrale in te lichten !

Daarna ben ik samen met deze man achter de zwaan aan gegaan en hebben wij de zwaan kunnen pakken. De zwaan was tegen de bovenleiding aangevlogen en dus niet aangereden zoals het verhaal staat. Ik heb de man aangeboden om mee te rijden naar Palenstein om daar de zwaan heen te brengen maar hij zei dat hij  er daar wel af kon.

Ik ben daarna mijn dienst weer gaan aanvangen.

Ik vindt het jammer dat deze man alle credits krijgt en de HTM niet.

Vriendelijke groet Ronald Nanninga Randstadrailbestuurder

 

-advertenties-

-goede doel-