Nieuwe Driemanspolder surferHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: het surfpak pakt slecht uit.

Er is nogal wat ophef in onze samenleving over de gesteldheid van onze natuur. Gelukkig voorlopig figuurlijk en alleen maar op sociale media wordt er nogal met stront, hoofdbestanddeel van mest, naar elkaar gegooid door voor- en tegenstanders. Dat alles in het kader voor het behoud van de natuur. De wandelende ei-, melk- en vleessector gooit letterlijk al veel te veel stront in het rond dus je kunt spreken dat de natuur en discussie een behoorlijke mesthoop aan het worden is. Zogenaamd wijze mensen nemen wijze besluiten. Zou je denken.

Van mijn hoop is geen hoop meer over. Nu ligt er een nieuw stukje natuur tussen Zoetermeer en Leidschendam waar alleen nog maar een verdwaald kleine paardenkeutel en genoeg vogelstront liggen. Mag ik hopen. Dan mag je toch denken dat een stukje natuur dat geen last heeft van strontvliegen en mestkevers en er ter plekke geen agrarische belangen spelen, dat juist dat stukje, beschermd gaat worden. Maar neen, er mag gesurft worden. Eindelijk een rustplaats voor de trekvogel naast het zwanenmeer, een eenden badje voor het ganzenjong, een meer voor de koet, water voor de vogel, helder water voor de brilduiker en ruimte voor de boerengans in toom gehouden door het nonnetje, en juist daar laten ze surfers toe.

Je bent toch van de plas gerukt als je besluit dat je de soms eindelijk welverdiende rust van de vogel, laat verstoren door die enkele plank(voorzijnkop)zeiler die zijn of haar hobby dan wel kunde veel beter een klein stukje verder, in de Vlietlanden, kan uitvogelen. Wat een puinhoop. Komt allen luisteren, binnenkort in de Driemanspolder: de zwaan zingt zijn zwanenzang.

Adri Smits

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-