Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Goed bezig, vooral blijven.

Ontzettend fijn voor mensen die moeite hebben met een digitaliserende samenleving en met name met het digitaal invullen van een vraagFormulierenbrigade copy copy om hulp, hulp kunnen vragen. Ontzettend fijn voor mensen die moeite hebben om een formulier in te vullen van instanties die er zijn om mensen te helpen, hulp van mensen kunnen krijgen om dat formulier in te vullen. Ontzettend fijn voor mensen die moeite hebben om een brief of formulier te lezen op welke manier zij hulp en ondersteuning kunnen aanvragen, nu ook hulp en ondersteuning kunnen krijgen om het te laten voorlezen en in te vullen.

Je moet je als stad (en land) toch doodschamen dat een eenvoudige dienstverlening in het leven moet worden geroepen om een eenvoudige moeilijk gemaakte dienstverlening eenvoudiger te maken. Als je als ambtenaar of andere dienstverlener een brief of formulier verzint die niet te snappen valt, ook nog durft op te sturen, en dan een ambtenaar of dienstverlener in dienst neemt om het vervolgens uit te leggen aan de ongelukkige ontvanger.

Ontzettend fijn dat je in Zoetermeer nu ergens zomaar kunt binnenlopen met je, ondertussen ruim gevulde, doos met brieven en formulieren die je tussen het oud papier nog net op tijd hebt weg kunnen graaien. De digitale brieven heb je niet kunnen vinden, dat kun je dan ook gelijk vragen.

O ja, en vergeet niet te vragen wat www.formulierenbrigadezoetermeer.nl betekent. Want daar schijn je wat te moeten invullen, kunnen ze gelijk ook mee helpen.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-