Onder de titel 'Zin in 't alledaagse geven vijf enthousiaste Zoetermeerse schrijvers hun stadsgenoten 'stof tot nadenken'. In onze column over zingeving vandaag: Het sneeuwklokje: een mooi nieuw begin.


sneeuwklokjeAls ik de eerste sneeuwklokjes bespeur, maakt mijn hart een verwachtingsvol sprongetje van vreugde. Het tere, maar o zo sterke sneeuwklokje luidt immers de lente in, al moeten we nog even geduld hebben voordat die echt begint. Een van de betekenissen van het sneeuwklokje is ongeduld en dat is helaas ook een van mijn eigenschappen. Maar na de winter met zijn donkere dagen, als de dagen weer voorzichtig aan lengen, is het sneeuwklokje ook een teken van opnieuw ontwaken. En dat er weer iets nieuws kan ontstaan en groeien. Zo kun je zelf ook de behoefte voelen om weer meer naar buiten te treden. Zowel letterlijk als figuurlijk.
Maar om iets nieuws te beginnen en te laten groeien is eerst het opruimen van oude ballast en rommel nodig. Het Latijnse februare betekent reinigen. Op 2 februari wordt Imbolc gevierd, het Keltische lente- en reinigingsfeest. We zien ook vaak in deze periode dat mensen zin krijgen het huis eens flink op te ruimen en schoon te maken, de zo geheten voorjaarsschoonmaak. De ramen lekker opengooien en frisse, nieuwe lentelucht binnen laten stromen. En ook - zoals de sneeuwklokjes overal opduiken – op de terrasjes bij het eerste voorjaarszonnetje de mensen zich weer laten zien. Dat geeft mij een gevoel van hernieuwde energie en vreugde.

 

Blogschrijver: Helen de Roos, www.energie-en-veerkracht.nl 

De Zoetermeerders die meeschrijven aan deze column komen uit twee groepen die regelmatig schrijven over zingeving. Dit zijn ‘Zingeving jong senioren Zoetermeer' en initiatiefgroep ‘Buiten de lijntjes’. De werkgroep ‘Zingeving jong senioren Zoetermeer’ heeft zich tot doel gesteld door middel van interviews levensverhalen van (jong)senioren te verzamelen. De initiatiefgroep 'Buiten de lijntjes’ is gehuisvest in de Adventskerk aan het Wilhelminapark. Zij willen buiten de kaders denken en een breed scala aan activiteiten organiseren rond zingeving.

De vorige columns 'Zin in 't alledaagse' kunt u hier vinden: Zin in 't alledaagse

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-