blog vriendenOnder de titel 'Zin in 't alledaagse geven vijf enthousiaste Zoetermeerse schrijvers hun stadsgenoten 'stof tot nadenken'. In onze column over zingeving vandaag: Vrienden.

Een jaar geleden werd ik uitgenodigd voor een informele bijeenkomst in het Adventskerkje bij het Wilhelminapark in Zoetermeer. We waren met zijn vieren en gingen in een kringetje in de kerkruimte zitten. Hoewel ik zelf niet religieus ben, werd ik aangenaam verrast door de prettige sfeer die de ruimte uitstraalde. Er ontspon zich tussen de vier mannen een heel open en inspirerend gesprek waar ik opgetogen vandaan kwam. Achteraf bleek dat we toen het fundament hebben gelegd voor de initiatiefgroep ‘Buiten de lijntjes’, thans bestaande uit 3 mannen en 1 vrouw, die een echte vriendengroep is geworden.

Acht jaar geleden ging ik met (vroeg)pensioen en eens temeer realiseer ik me nu hóe belangrijk het is om daarna fijne sociale contacten te hebben en te onderhouden. Met de wijsheid achteraf van nu realiseer ik me waarom ik toen in een zwart gat viel wat ik zeker ook toewijs aan het feit dat ik juist dát soort contacten erg miste. Dit thema speelt ook een hoofdrol in de werkgroep ‘Jong Senioren Zoetermeer zingeving’ (JSZ-zingeving) waar ik al langer deel van uitmaak. JSZ ziet als haar voornaamste doel om mensen die binnen afzienbare tijd met pensioen gaan of dat net zijn gegaan, zich bewust te laten worden van wat er daarna op je afkomt. Ook wil ze handreikingen geven hoe je aan deze nieuwe levensfase een zinvolle invulling kunt geven.

In dat kader organiseert JSZ op voor deze doelgroep binnenkort een bijeenkomst.
Tijdstip en locatie: 7 september a.s. van 19.30 tot 22 uur aan de Gondelkade 33 in Zoetermeer.
Programma: Na een korte inleiding van Joanne Hujjg van the Leyden Academy gaan de deelnemers in kleine groepjes aan de hand van een aantal vragen met elkaar in gesprek; aan het eind volgt een korte plenaire terugkoppeling.

Toegang is gratis en iedereen is welkom

 

Blogschrijver: Rob Oele

De Zoetermeerders die meeschrijven aan deze column komen uit twee groepen die regelmatig schrijven over zingeving. Dit zijn ‘Zingeving jong senioren Zoetermeer' en initiatiefgroep ‘Buiten de lijntjes’. De werkgroep ‘Zingeving jong senioren Zoetermeer’ heeft zich tot doel gesteld door middel van interviews levensverhalen van (jong)senioren te verzamelen. De initiatiefgroep 'Buiten de lijntjes’ is gehuisvest in de Adventskerk aan het Wilhelminapark. Zij willen buiten de kaders denken en een breed scala aan activiteiten organiseren rond zingeving.

De vorige columns 'Zin in 't alledaagse' kunt u hier vinden: Zin in 't alledaagse

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-