download copy copy copy copy copyHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Hitteplan voor raddraaiers.

 de bejaarden onder ons, die kennen dat nog wel, de stoomketel. En als dan de druk te hoog wordt, heb je een klepje waarmee je de druk van de ketel kunt halen. Dan vliegt de stoom alle kanten op. Klaar, de druk is eraf, gevaar geweken. Deze hete dagen heb ik het gevoel dat mijn lijf een stoomketel is en ik blaas wat stoom af. Wel op een manier dat hoort bij beschaafd gebruik. Hoop ik dan. Niemand schijnt last te hebben van mijn hoge druk. Maar dan… Een paar dagen geleden. Niet de hitte maar wel opnieuw teveel stoom, moest mijn klep dichthouden want anders… En tja, dan komt het wel uit mijn oren.

De reden? Personen die blijkbaar niet weten hoe ze hun handen eigenlijk zouden kunnen gebruiken, moeten zo nodig proberen of die handen toch kunnen wapperen, niet om zichzelf koelte toe te wuiven of om werk te verzetten, neen, zij meenden hiervoor Zoetermeerse handhavers te kunnen gebruiken. Heel misschien zorgde ook bij hen de hitte voor verhitte gemoederen waarbij de stoom een uitlaatklep zocht. Maar als je nooit hebt leren nadenken op welke manier je stoom moet afblazen dan ken je ook maar één soort uitlaatklep. Een handhaver bijvoorbeeld. Wat? Eén?

Zeven zul je bedoelen! Maar ach, je bent niet alleen, dus lekker dapper, wapperen met de handjes. Een stoomcursus hoe je je hoort te gedragen naar hulpverleners, zou minimaal een deel van de straf moeten zijn.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-