BlogOnder de titel 'Zin in 't alledaagse geven vijf enthousiaste Zoetermeerse schrijvers hun stadsgenoten 'stof tot nadenken'. In onze column over zingeving vandaag: Zomerlach.

Als de zon schijnt, draag ik vaak een zonnebril. Ondanks dat knijp ik door de zon toch ook mijn ogen wat dicht en krullen mijn mondhoeken omhoog. Het ging me op gegeven moment opvallen dat ik in die situaties vaker vriendelijk werd toegelachen. Ik begon mij te realiseren dat ik dat zelf opwekte. Het krullen van mijn mondhoeken is eigenlijk een glimlach. Want ik hou van de zon. Ik word er vrolijk van en dat roept al vanzelf een glimlach op. En toen ik me dat meer ging realiseren, begon ik het leuk te vinden om ieder zoveel mogelijk te groeten of toe te glimlachen. En dat heeft echt een leuk effect, want sommige mensen lopen zo in gedachten verzonken, dat ze verrast opkijken en alsnog teruggroeten of lachen.

En ik heb daarmee de impliciete gedachte dat door mijn glimlach en groet de ander zich gezien voelt. Gezien worden door de ander is een groot goed. We willen allemaal gezien en erkend worden.

Later las ik ergens: zelfs als je niet in de stemming bent om je vrolijk te voelen, kan het helpen om je mondhoeken omhoog te laten krullen. Een lachende mond helpt je hersenen in de gewenste richting te laten gaan. De zomerzon kan hieraan bijdragen.

Blogschrijver: Helen de Roos, www.energie-en-veerkracht.nl 

De Zoetermeerders die meeschrijven aan deze column komen uit twee groepen die regelmatig schrijven over zingeving. Dit zijn ‘Zingeving jong senioren Zoetermeer' en initiatiefgroep ‘Buiten de lijntjes’. De werkgroep ‘Zingeving jong senioren Zoetermeer’ heeft zich tot doel gesteld door middel van interviews levensverhalen van (jong)senioren te verzamelen. De initiatiefgroep 'Buiten de lijntjes’ is gehuisvest in de Adventskerk aan het Wilhelminapark. Zij willen buiten de kaders denken en een breed scala aan activiteiten organiseren rond zingeving.

De vorige columns 'Zin in 't alledaagse' kunt u hier vinden: Zin in 't alledaagse

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-