Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week:  Beste Zangers.

handdoekenDeze week in het nieuws: Zoetermeerse koren zijn op zoek naar nieuwe leden.
Wat een uitdaging. Die laat ik niet liggen. Mijn voornemen deel ik met familie en vrienden en ik heb geen enkel oor voor bedenkelijke tegengeluiden. Die zuurpruimenbekjes ken ik, daar komt sowieso alleen maar vals gegalm uit. Jaloezie, dat is het. Als een goede vriendin mij vraagt eens wat te zingen, zal zij het opnemen om terug te luisteren want zij wil mij adviseren in welk vak ik straks het beste pas. Bei die alten, die basjes of die teenoortjes. Terwijl ik onder de douche sta, zij mijn rug met rimpelvormende vochtverwijderende maar stemverheffende zeep insmeert, is duidelijk te zien dat de spiegel beslaat door mijn geweldige uithalen. Ik hoor de bovenburen meetrommelen dus gedragen door hun enthousiasme kan ik de hoge C niet laten liggen.
De zeep doet zijn werk, ik raak steeds meer opgewonden. Tot mijn hoge C ruw verstoord wordt door een gelijkluidend geluid, de deurbel. Snel rits ik een handdoek weg, onderweg wikkelend om het resterende beetje schaamte en open ik de deur. De buurman.
Daarna weet ik niet zoveel meer, alleen dat de eerste hulp gesloten was. Nou, dan zing je wel een toontje lager.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl

-advertenties-

-goede doel-